• DOLAR 32.594
  • EURO 34.874
  • ALTIN 2505.159
  • ...
Gaziantep`te kurban alanlarında denetimler bugünde yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bu yıl 7 kurban satış noktası ve 14 kurban kesim noktası belirleyen Şahinbey Belediyesi, belirlenen alanlarda aksaklık yaşanmaması için çok sayıda Zabıta ve temizlik görevlisi görevlendirdiğini belirtti.

Vatandaşların Kurban Bayramını, temiz ve sağlıklı bir ortamda geçirmesini sağlamak için çalışmalarını aralıksız olarak sürdürdüklerini belirten Şahinbey Belediyesi Başkanı Mehmet Tahmzaoğlu, zabıta ekiplerinin veteriner hekimle birlikte terazi kontrolü ve hayvan sağlık kontrolü yaptıklarını söyledi.

Kurban satış noktalarını ziyaret eden Tahmazoğlu, kurbanlık hayvan satan esnaf ve alıcılarla da sohbet etti.

Kurban Bayramı öncesinde belediye olarak bütün hazırlıklarını tamamladıklarını dile getiren Tahmazoğlu, “Bu yıl Şahinbey Belediyesi olarak 7 kurban satış noktası ve 14 kurban kesim noktası belirledik. Bununla birlikte 92 özel kesim noktasına izin verdik. Bu vesileyle birçok noktada kurban kesimini sağlayacağız. Vatandaşlara kolaylık olsun diye kurban satış noktalarına tankerlerle su dağıtıyoruz. Bu yıl 220 bin adet de kurban poşeti hazırladık ve bunların satışını yapıyoruz.”dedi.

Tahmazoğlu, “Ayrıca veteriner hekimlerimiz kurban satış yerlerinde kurbanlık hayvanların incelenmesi noktasında vatandaşlarımıza destek sağlıyor. Gerek zabıta ekiplerimiz, gerek temizlik ekiplerimiz, gerekse park bahçeler ekiplerimiz 7-24 hizmette.” diye konuştu.

Kurbanlık almak için satış alanına gelen vatandaşlar uygulamadan memnun olduklarını dile getirerek, “Biz hayvanların sağlığından anlamayabiliriz fakat veteriner kendisi kontrol ederek, problem varsa bunu söylüyor ve hayvanları satıştan çıkarıyorlar.”diye konuştular.

Tahmazoğlu, ziyaret sonrasında Yeşilevler Mahallesi`nde çocuklara futbol topu ve oyuncak hediye etti. Bayramın 1`inci günüde devam edecek kontrollerde, vatandaşların Şahinbey Belediyesi`ne telefonla ulaşması durumunda hastalıklı olmasından şüphelenilen hayvanların veteriner tarafından kontrol edileceği bildirildi. (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir