• DOLAR 32.542
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2434.24
  • ...
Malatya`da `Hz. İbrahim`i Anma ve Anlama` semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Malatya`da faaliyetlerde bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Hayrın Yolcuları Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği, “Hz. İbrahim`i Anma ve Anlama Semineri” düzenledi.

Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan seminer, Eğitimci Yazar İbrahim Yaz`ın konuşmasıyla devam etti.

İbrahim Yaz Hoca yaptığı konuşmada, “Hz. İbrahim,  yeryüzünün tağutlarından, zorbalarından olan Nemrut`a karşı tevhidi mücadelenin bayraktarlığını yapmıştır. Hz. İbrahim bu tevhidi mücadeleyi yaparken, hiçbir zaman hiçbir şekilde korkmamış çekinmemiştir. Yani zalimlerin zorbaların gücü, makamı, saltanatı hiçbir zaman Hz. İbrahim`i mücadelesinden alıkoymamış, onların karşısında hiçbir zaman baş eğmemiştir.”  dedi.

Müslümanların taş putlarla değil, daha farklı putlarla sınandığını belirten Yaz, “Mal, makam, şöhret ve paraya olan aşırı tutkunluk bir put gibi Müslümanların önünde duruyor.  Hz. İbrahim`in putları kırması şekilsel değildir. Putları kırarken büyük putu bırakıyor. Çünkü asıl mesajı büyük put üzerinden verecek.  Hz. İbrahim`in asıl amacı onların kalplerindeki putları, anlayışlarındaki, zihinlerindeki putları devirmektir.” diye belirtti.

Düzenlenen seminer İbrahim Yaz Hoca`nın yaptığı dua ve ardından verilen ikram ile sona erdi.  (M. Ali Batı – İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir