• DOLAR 32.542
  • EURO 34.894
  • ALTIN 2422.072
  • ...
 "Bayramlar Müslümanların şiarlarındandır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkezi Diyarbakır'da bulunan Âlimler ve Medreseler Birliği (İTTİHAD`UL ULEMA), Kurban Bayramı münasebetiyle tebrik mesajı yayımladı. İslam düşmanları tarafından Müslümanların bayramı mutlu bir şekilde yaşamasına engel olunduğunun belirtildiği mesajda, bayramların Müslümanların şiarlarından olduğunun altı çizildi.

Bayramın ‘şenlik` ve ‘sevinmek` olduğuna vurgu yapılan açıklamada, ancak zalimler tarafından Müslümanların bu duyguları yaşamasına engel olunduğunu ve tüm İslam âleminin ve Ümmet-i Muhammed`in buruk bir bayrama sokulmak istendiği belirtildi.

İslam coğrafyasının sevinçten uzak, içi buruk ve gözü yaşlı olarak bayrama girdiğinin ifade edildiği mesajda, ümmetin bir kısmının bayram duygusundan yoksun, içi buruk ve gözü yaşlı olarak bayrama girdiği belirtildi.

Yayımlanan mesajda, şu ifadelere yer verildi: “Her ne şekilde ve hangi şartlar altında olursak olalım, bizler ruhen ve bedenen bayramımızı bayram olarak yapmaya çalışalım. Zira bayram bizim en sağlam dayanağımız ve en büyük etkinliğimizdir. Bayramın kitleler üzerinde derin etkileri ve heyecanı vardır. Toplum fertlerinin birbirlerine bağlanması, birleştirmesi ve kaynaşması için bayram, en güçlü dinamizmdir.”

 “Birilerinin kara bayram diye yaptıkları propagandanın etkisinde kalmayalım” denilen açıklamanın devamında, “Bu propagandaları yapanlar, İslam`a ve İslami değerlere saygıları olmadığı ve hatta düşmanlıkları olduğu için bir nevi protesto edercesine havadan sudan bahanelerle Müslümanlara bayramı yaşatmamaya çalışırlar. Çünkü bu bayram onları sembolize etmiyor. Bu bayram sadece ve sadece Müslümanların bayramıdır ve onların şiarıdır.” ifadeleri kullanıldı.

“Mahrumların yanlarına giderek onlarla birlikte bayram yapalım”

İslam`da kara bayram diye bir şey olmadığının vurgulandığı mesajda, “İçimiz buruk da olsa, dertli ve kederli de olsak yine bayramı ruhuna uygun şekilde yapmaya çalışalım. Dertlilerin, üzgünlerin, yalnızların, evi barkı olmayan sığınmacıların ve mahrumların yanlarına giderek onlarla birlikte bayram yapalım. Keseceğimiz kurban etleriyle onların da yüzlerini güldürelim. Zalimlerin inadına Yasin gibi, Hasan, Hüseyin ve Riyad gibi elimize kurban eti poşetlerini alıp yoksulların kapısını çalalım, onların da yüzünü güldürelim.” denildi.

Bayramın barışmak, affetmek ve kucaklaşmak olduğunu ifade edilen İTTİHAD`UL-ULEMA mesajında, tüm iman ehliyle kucaklaşmak, dargınlarla barışıp helalleşmek için bayramın güzel bir fırsat olduğu belirtildi.

“Artık sen-ben kavgalarını, mezhep-meşrep taassubunu bir kenara bırakıp ümmetin vahdeti ve selameti için omuz omuza vererek şer odaklarına karşı tek ümmet olmanın bilincini ortaya koymanın zamanıdır.” denilen mesajda, “Bu vesileyle İTTİHAD`UL-ULEMA olarak tüm İslam âleminin Mübarek Kurban Bayramı`nı, en kalbi duygularımızla tebrik eder, bayramın tüm Müslümanlar için büyük hayırlara, kurtuluşlara, yakın zaferlere ve umumi vahdete vesile olmasını Rabbimizden niyaz ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.  (M. Sıddık Bilge – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir