• DOLAR 32.377
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2325.861
  • ...
Gaziantepli baklavacılardan bayram mesaisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kurban Bayramı öncesi Türkiye'nin çeşitli illerinden ve yurt dışından aldıkları siparişleri karşılayabilmek amacıyla gece gündüz çalıştıklarını belirten Gaziantepli baklavacılar, bayram sabahına kadar yoğun bir mesai harcayacaklarını söyledi.

Her iki bayramda da baklavanın Gaziantepliler tarafından tercih edildiğini belirten baklava ustası Mehmet Kara, bayramda misafirlere sunmak için sipariş edilen baklavaları hazırlamak için yoğun bir mesai içerisinde olduklarını söyledi.

Gaziantep’te bütün baklavacıların siparişlerini yetiştirmek için gece gündüz demeden 24 saat çalıştığını belirten Kara, “Siparişleri yetiştirmek için bayram sabahına kadar çalışıyoruz.” dedi.

Satışlardan memnun olduklarını belirten Kara, “Allah’a hamd olsun satışlarımız Ramazan Bayramı gibi olmasa da iyi gidiyor. Baklavalarımızı bayrama özel bol yağ ve fıstıklı yapıyoruz. Bu bayramda da fiyatlarımız geçen bayram ile aynı, yani bir fark yok. Baklava fiyatlarımız 32 liradan başlayıp 40 liraya kadar çıkıyor.” ifadelerini kullandı.

Bayramlarda yurt içi ile birlikte yurt dışından da sipariş aldıklarını aktaran Kara, “Bayramlarda özellikle Yurt içi ve dışı siparişlerimiz artıyor. Bizler, verilen siparişleri bayramın birinci gününe kadar yetiştirmeye çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

Gaziantep’te Ramazan ve Kurban bayramında baklavanın sofraların vazgeçilmezi olduğunu belirten Kara, “Gaziantepliler için Ramazan ve Kurban bayramı fark etmiyor. Her iki bayramda da baklava sofraların vazgeçilmezidir. Elbette Antep denilince akla ilk olarak baklava geliyor. Baklavada bayramların vazgeçilmez tatlılarındadır. Gaziantepliler, bayramlarda genellikle baklava ve tatlı çeşitlerini gelen misafirlerine ikram ederler.” ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir