• DOLAR 32.593
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2420.312
  • ...
Mardin esnafı: İflasın eşiğine geldik
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye`de ve özellikle bölgede giderek artan çatışma ortamından en çok etkilenen kesimlerden biri de esnaf oldu. Olaylardan dolayı iş yapamaz hale gelen Mardin esnafı, umudunu Kurban Bayramı`na bağlamıştı, ancak umduğunu bulamadı.

Neredeyse her gün açtıkları dükkânlarını siftah dahi yapamadan kapatmak zorunda kaldıklarını söyleyen esnaf, olaylar yüzünden kira masraflarını dahi çıkaramadıklarını ve iflasın eşiğine geleceklerine işaret etti.

“Kiramızı dahi çıkaramaz duruma geldik”

Olayların başlamasıyla işlerinde bir durgunluk yaşandığını söyleyen esnaftan Şükrü Kızmaz, “Millet tedirgin. Olaylar işlerimizi çok düşürdü. Yaşanan çatışmaların en büyük mağduru biz esnaflarız. Piyasa durgun, halk tedirgin, her yerde huzursuzluk hâkim durumda. Bunlar olunca haliyle bizlerin de işleri olumsuz yönde etkileniyor. Tedirginlikten dolayı halk dışarı çıkamıyor. Kiramızı dahi çıkaramaz duruma geldik. Beklentimiz Kurban Bayramı`ydı, ancak beklentimiz boşa çıktı.” dedi.

“Böyle devam ederse iflas edeceğiz”

İflasın eşiğine geldiğini aktaran Kızmaz, “Kiramızı dahi çıkaramıyoruz. Olaylar bizi de etkiledi. Mağdur olan yine biz esnaf olduk. Böyle devam ederse iflas edeceğiz. Bu olaylar sebebiyle halk çarşıya uğramaz oldu. Satış yapamıyoruz, çeklerimizi ödeyemiyoruz. Neredeyse her gün dükkâna boş geliyor, boş gidiyoruz. Bu olaylar böyle devam ederse dükkânlarımızı açamaz duruma geleceğiz. Huzur olmadığı zaman işlerimizde açılmaz. Huzur olduğu zaman işlerimizde açılır, müşteri daha çok gelir. Eskiden saat akşam 9`a kadar dükkânlarımız açıkken, özellikle bu olaylardan sonra saat akşam 5`ten sonra dükkânlarımızı kapatmak zorunda kalıyoruz. Artık ödemeleri yapmakta zorlanıyoruz.” diye konuştu. (M. Salih Keskin – İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir