• DOLAR 32.495
  • EURO 34.6
  • ALTIN 2477.311
  • ...
Ceylanpınar Muhacir Der`den icazet programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriyeli muhacirlere kol kanat germe, ihtiyaçlarını giderme, yaşadıkları savaşın etkilerini mümkün olduğunca azaltma amacıyla 2014`te kurulan Muhtaçlarla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Muhacir Der) eğitimlerini tamamlayan öğrencilerini ödüllendirmek amacıyla icazet programı düzenledi.

Programa İlçe Müftüsü Üsame Anlağan, CEY-DER Yöneticilerinden Muhammet Arslan, İHH Ceylanpınar Temsilcisi Ömer Taştan, çok sayıda imam ve Suriyeli davetli katıldı.

“Hepimiz Allah`a muhacir olmakta birleşiyoruz”

Program, Eğitim merkezi öğrencilerinden Ömer Salih ve Sümeyye Salim`in Kur`an tilavetleri ile başladı.

Kur`an tilavetinin ardından İlçe Müftüsü Üsame Anlağan bir selamlama konuşması yaptı. Herkesin Allah`a hicret etmede birleştiğini vurgulayan Anlağan, “Bizler burada sizleri muhacirler olarak biliyoruz. Fakat sadece sizler değilsiniz muhacir olanlar. Hepimiz Allah`a muhacir olmakta birleşiyoruz. Allah`ın emirlerine itaat, sevgili peygamberimizin sünnetine ittiba ile bu hicretimizi en üst seviyeye çıkarmayı Rabbim bizlere kolay eylesin.” dedi.

Suriyelilerin çekmiş oldukları her türlü sıkıntıya rağmen Allah`a itaati ve ibadeti bırakmamalarının bir örneklik olduğunu dile getiren Anlağan,“Sizlerin burada karşılaşmış olduğunuz zorlukları en iyi âlemlerin rabbi olan Allah kolaylaştırır. Fakat rabbim sizlere ihtiyaç duyduğunuz her şeyde yardım etme konusunda bizlere her türlü güç ve kuvveti ihsan eylesin. Bizler sizlere yardım etmek için var gücümüzle çalışmayı bir görev bilmekteyiz. Sizler önümüzde çok önemli ve ibret alınması gereken birer örnek olarak durmaktasınız. Çünkü birçok zorluklarla karşılaşmış olmanıza rağmen Allah`a itaati, Allah`a ibadeti, Kur`an`ı öğrenmeyi, Kur`an`ı öğretmeyi ve Allah`ın dinine bağlı bir şekilde yaşamayı bırakmıyorsunuz.”ifadelerini kullandı.

Suriyelilere balık vermeyi değil balık tutmayı öğretiyoruz

İlçe Müftüsü Anlağan`ın selamlama konuşmasının ardından Muhacir Der başkanı İbrahim Bektaş bir konuşma yaptı.

“Bizler Ceylanpınarlılar olarak geçmişte muhacirlere Ensar olduğumuz gibi bugünde bu misyonu sürdürmeye devam ediyoruz.” diyen Bektaş,” Bu minvalde Suriye iç savaşından kaçan muhacir kardeşlerimize kol kanat germe, onların sıkıntılarını giderme, dertlerine ortak olma düşüncesiyle 2014`te derneğimizi kurduk.” dedi.

Suriyelilere balık yemeyi değil balık tutmayı öğrettiklerini belirten Bektaş, şunları söyledi:

“Esasen yönetim kadromuz Ceylanpınarlılardan oluşuyor. Ancak bizler balık yemeyi değil balık tutmayı öğretme kaidesince dernek bünyesinde yapılan bütün aktivite ve faaliyetlerde Suriyeli kardeşlerimize sorumluluklar yükledik. Bugün yaptığımız icazet programı da bu çalışmanın bir ürünüdür.”

Türkiye`yi kendi vatanımız gibi görüyoruz

İbrahim Bektaş`ın açılış konuşmasının ardından Eğitim Merkezi Müdürü Ebu Yasir`de kısa bir konuşma yaptı.

Esad`ın Suriye`yi diktatörlükle yönettiğini söyleyen Abu Yasir, “Ona yazıklar olsun ki kıyamet günü onun işi ne kadar da zordur.” dedi.

Türkiye`yi kendi vatanları gibi gördüklerini söyleyen Ebu Yasir, Türkiye için çok dua ettiklerini belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından eğitimini tamamlayan öğrencilere hediyeler ve başarı belgeleri verildi. Belgeleri İlçe Müftüsü Usame Anlağan, Seyda Şeyh Muhammed Ali`nin oğlu Muhammed Arslan ve Eğitim Merkezi Müdürü Ebu Yasir öğrencilere takdim etti.

Program öğrencilerin okunan ilahi ve Seyda Şeyh Muhammed Ali`nin oğlu Muhammed Arslan`ın yapılan duanın ardından son buldu. (Mustafa Kaynak – İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir