• DOLAR 32.495
  • EURO 34.754
  • ALTIN 2420.36
  • ...
"Yasin Börü kampanyasına destek insani ve İslami bir sorumluluktur"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçtiğimiz yıl Kurban Bayramı`nda kurban eti dağıtırken PKK/HDP`liler tarafından barbarca katledilen Yasin Börü ve arkadaşları için başlatılan, ‘Yasin Börü'nün ulaştırmadığı kurban etlerini sizler ulaştırın` kampanyasına bir destek de Gaziantep`ten geldi.

Bu yıl Diyarbakır`da Umut Kervanı Yardım Platformu öncülüğünde başlatılan kampanya ile Yasin Börü ve arkadaşlarının ulaştıramadığı kurban etleri büyük bir organize ile dağıtılacak. Bu kapsamda başlatıla kampanyaya Türkiye`nin dört bir tarafından destek geliyor.

‘Yasin Börü'nün ulaştırmadığı kurban etlerini sizler ulaştırın` sloganıyla başlatılan kampanyaya destek verdiklerini belirten Gaziantep`teki STK`lar, bu kampanyaya destek vermenin insani ve İslami bir sorumluluk olduğunu vurguladılar.

Yasin Börü ve arkadaşlarının fakirlere Allah rızası için kurban eti dağıtırlarken hunharca katledildiklerini hatırlatan Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Şubesi Başkanı Mustafa Özaslan, “Malumunuz geçen sene Kurban Bayramı`nda genç bir kardeşimiz olan Yasin Börü ve arkadaşları Diyarbakır`da fakirlere Allah rızası için kurban eti dağıtırken hunharca ve zalimce katledildi. Başta Yasin Börü ve arkadaşlarına rahmet diliyoruz. Rabbim inşallah şahadetlerini kabul etsin.”dedi.

Mustazaflar Cemiyeti olarak Gaziantep`te de fakir ve muhtaç ailelere Yasin Börü ve arkadaşlarını temsilen kurban çalışması yapacaklarını belirten Özaslan, “Dolayısıyla Yasin Börü`nün dağıtamadığı ve yarım kalan kurban etlerini bu yıl Türkiye genelinde bir kampanya ile ve özellikle Türkiye`nin batı illerinde başlatılarak Diyarbakır`da olmak üzere  ‘Yasin Börü'nün ulaştıramadığı kurban etini siz ulaştırın` kampanyası başlatıldı. Bizlerde Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Şubesi olarak bu kampanyaya destek veriyoruz. Bizler de Gaziantep`ten bu kampanyayı destekleyeceğiz.

Kampanyanın özellikle batı illerinde başlatılmasını olumlu bulduklarına vurgu yapan Özaslan, “Dolayısıyla bu çalışma Doğu ile Batı`da bulunan Müslümanların vahdetine vesile olacak bir adımdır. Doğu`da ciddi sıkıntıların olduğunu Batı`daki kardeşlerimiz belki şu ana kadar çok da farkında değillerdi ama Yasin Börü ve arkadaşlarının şahadetinden sonra Doğu`daki Müslümanların ne gibi sıkıntılarla karşılaştıklarını anlar hale geldi. Bu kampanya bir anlamda kardeşliğin sağlanmasına vesile olacaktır.” şeklinde konuştu.

‘Yasin Börü'nün ulaştırmadığı kurban etlerini sizler ulaştırın` sloganıyla başlatılan kampanyayı destek verdiklerini belirten Nizip İhsan-Der Başkan Yardımcısı Mehmet Faik Doğan, başlatılan kampanyaya destek vermenin insani ve İslami bir sorumluluk olduğunu vurguladı.

Yasin Börü ve arkadaşlarının hunharca katledilmesinin aslında İslam ümmetinin durumunu ortaya koyduğunun altını çizen Doğan, “Bu katliam özellikle bölgedeki Müslümanların bir grup çetenin insafına terk edilmiş olmasının bir neticesidir. Aynı zamanda nasıl ki Filistin ümmetin yetimi durumunda ise bölgedeki Müslümanlarda maalesef şu anda Filistin gibi İslam ümmetinin yetimi durumundadır.” dedi.

Tüm İslami STK`ları bu kampanyaya destek vermeye çağırdıklarını belirten Doğan, “Bizler de Nizip İhsan-Der olarak Umut Kervanı Platformu tarafından başlatılan kampanyayı destekliyoruz. Aynı zamanda tüm İslami STK`ların bu kampanyaya destek vermeye davet ediyoruz.”diye konuştu.

Bölgedeki Müslümanların sahiplenilmesinin İslamî kimliğin gereği olduğunu belirten Doğan, “Yasin Börü ve arkadaşlarının yaşadıkları daha detaylı bir şekilde ele alınması gerekiyor. Burada bir mezhep, meşrep ve camia farkı gözetmeksizin Yasin Börü ve arkadaşlarının sahiplenmesi gerekiyor. Doğu`daki bir kesim kendini laikliğin teminatı olarak görüyor. Onlar laikliğin teminatı olduğu gibi bölgedeki Müslüman kardeşlerimizde İslam`ın teminatıdır. Bu yüzden bizim bölgedeki Müslümanları sahiplenmemiz bizi HÜDA PAR`lı yapmaz. Bizi Peygamber Sevdalıları Platformu`na üye yapmaz. Bizim bölgedeki Müslümanlara sahiplenmemiz insani ve İslami kimliğimizin gereğidir.” (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir