• DOLAR 32.587
  • EURO 34.689
  • ALTIN 2523.479
  • ...
Bitlis'te mezbahanelar Bayrama hazır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis’te bulunan hayvan kesim mezbahanesi, Kurban Bayramı öncesi son hazırlıklarını tamamladı.

Bitlis’te tek hayvan kesim mezbahanesi konumunda bulunan Altun Et Hayvan Kesim Mezbahanesi işletmecisi Cahit Altun, tüm hazırlıklarını tamamlayarak Kurban Bayramında halka hizmet vereceklerini söyledi.

Hijyenik bir ortamda kurbanlık hayvan kesimlerini yapacaklarını ifade eden Altun, Bitlis’in tek hayvan kesim mezbahanesi olan bu işletmede her yıl olduğu gibi bu yılda bayram öncesi tüm hazırlıklarımızı tamamladıklarını söyledi.

Altun, “Kurban bayramında halkımıza daha iyi bir hizmet sunmak için kasaplar tuttuk. Elemanlarımız hazır, hijyenik bir ortamda getirilen kurbanları keserek sahiplerine teslim edeceğiz.”dedi.

Kurbanlık olarak kesilecek hayvanların mutlak surette veteriner kontrolünden geçirilmesi gerektiği uyarısında bulunan Veteriner Hekim Zekeriya Okumuş ise, kesilecek hayvanların sağlık kontrolünden geçirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Mezbahanenin Kurban Bayram’ında sağlık ekipleriyle birlikte hazır durumda olduğunu belirten Okumuş, “Burada hayvanlar sağlık ekiplerinin kontrolünde hijyenik bir ortamda kesilir. Kesilecek hayvanın mutlak surette bir veteriner kontrolünden geçirilmesi önelidir.” diye konuştu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir