• DOLAR 32.594
  • EURO 34.874
  • ALTIN 2505.159
  • ...
"Bayramda kardeşlerimize sıcak bir gönül tatlı bir söz ikram edelim"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kurban Bayramı`nda kesilen kurbanlar ile Hz. İbrahim`in sadakati, Hz. İsmail`in de teslimiyetinin örnek aldığını belirten Diyanet-Sen Ağrı Şubesi Başkanı Yasin Çınar, bayramın, Müslümanların kardeşlerine, komşularına, akrabalarına kurban etinden öte sıcak bir gönül, mütebessim bir yüz ve tatlı bir söz ikram edeceği gün olduğunu söyledi.

Kurban Bayramı münasebetiyle İlke Haber Ajansı`na açıklamalarda bulunan Diyanet-Sen Ağrı Şubesi Başkanı Yasin Çınar, şunları söyledi: “Bizleri Rabbimize yaklaştıran, birbirimize kaynaştıran, insanlığı tevhitte buluşturan muazzam bir ibadet icra edildiği Kurban Bayramı`nda, keseceğimiz kurbanlarımızla Hz. İbrahim`in sadakatini, Hz. İsmail`in teslimiyetini örnek alacağız. Bayramda, varlık vesilemiz olan anne babalarımıza hürmet ve merhametimizi, varımızı yoğumuzu paylaştığımız eşlerimize ülfet ve muhabbetimizi, ciğerparelerimiz evlatlarımıza ilgi ve şefkatimizi zirveye çıkaracağımız gündür. Bugün kardeşlerimize, komşularımıza, akrabalarımıza kurban etinden öte sıcak bir gönül, mütebessim bir yüz, tatlı bir söz ikram etmememiz gerekir.”

"Bayram, mazlum ve muhtaçların yanında olma günüdür"

“Bayramlar mazlumun, fakirin, yetimin, kimsesiz ve muhtaçların yanında olma zamanıdır.” diyen Çınar, “Bayramlar, Allah`ın biz müminlere lütfettiği birer armağandır. Her türlü günahtan, kötülüğün kaynağı olan vasıflardan arınmak, eksikliklerimizi gidermek için bizlere sunulan fırsatlardır. Bayramlar, mazlumun, fakirin, yetimin, kimsesiz ve muhtaçların yanında olma zamanıdır. Müminlerin, dua ve yakarışlarını hep beraber Rahman`a arz edişlerinin, sevinçlerini paylaşmalarının, aynı iklimi teneffüs etmelerinin, yardımlaşma ve dayanışmanın vaktidir. Renk, ırk, dil, coğrafya farklılığı gözetmeksizin eşitlenmenin, kendini bilmenin, kardeşimizin farkında olmanın, hassasiyetin, hiç bir canı incitmemenin, geleceğe dair ümitleri tazelemenin adıdır bayramlar. Bayramlar, tekbirlerimiz, tehlillerimiz, tesbihlerimiz, telbiyelerimiz ve dualarımızla bize tevhid şuuru aşılayan, benliğimizi yenileyen, ruhumuzu dirilten, nefsimizi arındıran ve imanımızı coşturan kutlu günlerdir.” dedi.

"Bayramın tadını ve heyecanını hissedemeyen nice masum yavrular ve anneler var "

Nice masum yavrunun bayrama hüzün ve yıkılmış hayallerle girdiğini belirten Çınar, “Bu bayram, müminlerin bir kısmının, bütün ümmeti temsilen Allah'ın evi Kâbe'de, mahşeri andıran Arafat'ta, kötülüklerin bırakıldığı Mina'da misaklarını yeniledikleri gündür. Bu günler, müminlerin coşkuyla Medine'de Resûlullah`ı ziyaret ettikleri o kutsal toprakların huzurunu ülkelerine ve ülkemize taşıdıkları günlerdir.  Şu kadar var ki; İslam dünyası, son birkaç yüzyılı hep çile, sıkıntı ve kargaşa içinde geçirdi. Birçok İslâm ülkesinde iç savaşların ardı arkası kesilmiyor. Bayramın tadını ve heyecanını hissedemeyen nice anneler, evlatları için gözyaşı döküyor. Bayramda ailesine kavuşamayan nice babalar, savaşın ortasında bayramın huzurunu özlüyor. Nice masum yavru, bayrama hüzün ve yıkılmış hayallerle giriyor. Bayramda bu ailelerin her şekilde unutulmaması gerekiyor.” şeklinde konuştu. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir