• DOLAR 32.502
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2429.585
  • ...
`Şehit Yasin`de bir Habil`dir ve Allah`a kurban edilendir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bursa`da Kurban Bayramı ile ilgili katıldığı bir programda konuşan Araştırmacı –Yazar Özkan Yaman 6-7 Ekim 2015 tarihinde PKK`nin vahşi saldırıları sonucu Şehit edilen Yasin Börü ve arkadaşlarını konu edinen bir konuşma yaptı.

Özkan, Yasin Börü`nün de bir Habil olduğunu ve Hz. Habil gibi Allah`a kurban olduğunu söyledi.

Yaptığı İslami faaliyetlerle halkın büyük takdirini kazanan Bursa İkra Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (İKRA DER) Araştırmacı Yazar Özkan Yaman`ı ağırladı.

İkra Der`in Bağlarbaşı temsilciliğinde Kurban Bayramı ile alakalı katıldığı programda konuşan Özkan Yaman Kurban`ın manasını konu alan bir konuşma yaptı.

Kurbanın Allah`a yaklaşmak anlamına geldiğini ifade eden Yaman, “Kurban adanmaktır, teslim olmaktır, sevdiğini Allah yolunda verebilmektir, verebilme şuurudur. Fakat kurbandaki mana sadece bununla sınırlı değil. Kurban Hz. Adem`den bugüne yani sadece Hz. İsmail ile değil Hz. Adem`den bugüne o zaman başlayan bir ibadettir.”şeklinde konuştu.

“Habil`i Kabil`e karşı seçkin kılan önce Allah`a sunduğu o koç daha sonra da canı”

Habil`i Habil yapan ve Habil`i Kabil`den üstün kılan asıl değerin Habil`in kurban olması olduğunu belirten Yaman, “Habil`i Habil yapan Allah`a sunduğu canıdır. Zaten kişi Allah`a ne kadar kaliteli, nitelikli bir kurban sunarsa daha sonra Allah`u Teala`ya vaktini de kurban edebilir, malından da kurban edebilir ve canından da kurban edebilir. Dediğim gibi Habil`i Kabil`e karşı seçkin kılan önce Allah`a sunduğu o koç daha sonra da canı.”ifadelerine yer verdi.

“Habiller aynı şekilde çıkmaya, adanmaya devam ediyor”

İşin sonsuz manaları olduğunu da dile getiren Yaman, “İşin belki de en anlamlı kısmı kurbanın hiçbir zaman bir yerde bitmemesi kesilmemesi tükenmemesidir. Dolaysıyla Habil ne zaman yaşadı bilmiyoruz. Bakın binlerce yıl sonra bile Habiller aynı şekilde çıkmaya, adanmaya devam ediyor. Kurban sunmaya kurban olmaya devam ediyor.”diye konuştu.

“Aradan binler yıl geçse de Şehit Yasin`de bir Habil`dir”

Şehit Yasin Börü`nün de bir Habil olduğunu ifade eden Yaman, “Şehit Yasin`de bir Habil`dir isterse aradan binler yıl geçsin. Eğer kıyamet bundan bin yıl sonra kopacaksa yine o süre içinde de Habiller ve Yasinler çıkmaya devam edecektir. İşte demek ki kurban geçmişi geleceğe bağlıyor. Habil`i tarihte bırakmıyor kurban.”şeklinde konuştu.

Program derneğin yaptığı ikramların ardından son buldu. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir