• DOLAR 32.599
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2509.781
  • ...
`Kurban` Bayramı... (Doğrugenç Haftanın Yazısı)
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir Kurban Bayramı daha geliyor İslam alemine.. Filistin'e, Afganistan'a, Keşmir'e, Batman'a, Şırnak'a ve Bingöl'e.. En önemlisi de Amed'e bir Bayram daha geliyor.. Güneydoğu'nun gözbebeği, şehidlerin kentine.. Toprağında kan, havasında can olan Hasan ve Hüseyn'in memleketine.. Karış karış toprağında, zulme baş kaldıran yiğit Riyad'ların memleketine..

Şehirlerinde küffarı barındırmamaya and içmiş, Yasin gibi büyük yürekli gençlerin memleketine...

Davaları Hak olan, haksızlığı ortadan kaldıran, Müslümanların canlarını değerli kılan, insanlara eşref-i mahlukat olduklarını bir kez daha hatırlatan izzetli direnişin askerleriydiler onlar.. Kendilerinden geçmiş, sadece mustazaf halk için çalışan genç fedailerdiler.. Ömürlerini Allah'a adamış, hayallerini cennete ertelemiş nazik ciwanlardılar.. Çünkü Şehid Rehber'e sözleri vardı.. Bu davayı ölünceye kadar omuzlarında taşıyacaklardı. Bir de Rabb'lerine sözleri vardı.. Bu kanı yalnız O'nun yolunda akıtacaklardı.. Verdikleri iki sözü de tuttular. Çünkü bu dava aynı zamanda ahdine vefa gösteren, benliğinden geçmiş, davasına aşık gençler de isterdi.. Dava kolay değildi, zor bir yük vardı omuzlarında.. İyice yüklendiler, besmeleyle kalktılar ayağa.. Kalkış o kalkış, inmedi zafer sancağı.. Hani biz bir ölür, bin doğarız ya Hasan ve Aytaç Hoca misali.. Çok şükür ki hayatımız hala Hüseyni Kıyam örneği...

Bu "Kurban" Bayramı'nda Rabb'imize en güzel ve en kıymetlimizi sunmuş olmanın acısını ve onurunu yaşayacağız, ta iliklerimize kadar.. Hatice Anne'mizden Mehmet Amca'mıza, Trakya'dan Güneydoğu'ya... Tüm vicdan sahipleri bir kez daha hatırlayacak kalleşçe kurulan pusuları.. Bir kez daha hatırlayacak baltaları, silahları ve zılgıtları.. Suçlu zalimler serbest bırakılıp, kol gezerken cadde ve sokaklarda.. Fırsat bulurlarsa bir 6-7 Ekim daha yaşatabileceklerken Müslümanlara.. Biz yine sabr edelim.. Ahh be yalancı dünya!
Ama kalpleri müsterihtir mü'minlerin.. Çünkü Zuntikam olan bir Rabb'imiz var. İntikam gününde, en şiddetli cezalara çarptırılacak olan bu zalimlerin, intikamını alacak yegâne yaratıcımız var... (Elhamdülillah)

Hüzün, keder yok bu Bayram'da bize.. Her ne kadar şehid ve yusufilerin firakı acılar verse de.. Zaten gitmeden mesajlarını vermişlerdi bize.. Kalbimize bir sekinet insin diye belki de.. "Rabb'im takdir etmiş ise; mü'minler hiç üzülür mü?"

Bu Bayram her birimiz birer Riyad, Hasan, Hüseyn ve Yasin'iz.. Canlarını Rablerine sunmak isteyen, bu aşkla yanıp kavrulan, bir an evvel Rabb'ine kavuşmayı arzulayan, Firdevs cennetlerinin talipleri olan gençleriz.. Dimdik ayaktayız, her zorluğa hazırız.. Davamızın yücelmesi için her cefaya katlanırız! Zorluk acı vermez bize.. Zira biz, mükâfatını yalnız Rabb'imizden bekleriz... Şehid gibi yaşamaya çalışıp, dualarımızda da bu isteğimizi Rabb'imize iletiriz.. Çünkü biz de, kendimizden geçmişiz...

Geçeriz Amed'in karşısına, yiğitçe haykırırız: "Heyt be Diyarbekir! Doymadın mı kana? Daha çok istersen, hazırız bu canı şuracıkta Rabb'e adamaya.. Bizim de kanımız karışsın Amed topraklarına.. Şehadet ki; bu dünya da bize verilecek en büyük ödül ve sefa!"

Susen Acar / Batman - Yaş: 17


Genç Yazarlar ile HASBİHAL


Batman`dan Susen Acar bacımız, şükür ki günümüzde Allah`a kurban olmayı bize hayatlarıyla öğreten yiğitlerimiz var. Kurbanın asıl mesajını bizlere kendilerini feda ederek öğrettiler. Şükür ki şehitlerimizin anne ve babaları, yakınları da bizlere İbrahim`i teslimiyetin en güzel örneğini sundular. Bizlere en sevdiğini feda edebilmeyi, sadakati ve teslimiyeti öğrettiler. Kurban bayramı artık bizim için bambaşka bir anlam taşıyor. Kurbanın bizim hayatımıza bakan yönünü bu aziz şehitlerin hayatları üzerinden idrak ettik. Siz de şehitlerin şehadetleri üzerinden Kurban`ın mesajını çok güzel işlemişsiniz. Siz gençlerin bu konu hakkındaki bakış açılarını, duygu ve düşüncelerini sayfamızda paylaşmak sevindirici. Yeni paylaşımlarınızı bekliyoruz.

Bu haberler de ilginizi çekebilir