• DOLAR 32.507
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2430.688
  • ...
Batman`da çarşı-pazarda bayram bereketi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Müslümanların dini bayramlarından biri olan Kurban Bayramına sayılı günler kala, ihtiyaçlarını karşılamak isteyen vatandaşları bayram telaşı sardı. Bayramlık almak için çoluk çocuk ve genç yaşlı çarşı-pazar ile alışveriş merkezlerini dolduran vatandaşlarla çarşıya hareketlilik geldi.

Havaların sıcak olmasına rağmen buna aldırış etmeden Kurban Bayramının mutlu bir şekilde geçirebilmek için çarşı-pazarda alışveriş yapan vatandaşların sevinçleri yüzlerine yansıdı. Çevre il, ilçe ve köylerden bayram alışverişi için Batman`a gelen vatandaşlar sayesinde şehir merkezlerinde hareketlilik yaşanıyor. Bu durum ise bayram alışverişi için müşteri bekleyen esnafı sevindiriyor.  

Özellikle çarşı merkezi ve Gülistan Caddesinde sabaha kadar açık kalan dükkânlar ve kurulan tezgahlar, Kurban Bayramının heyecanını gece saatlerine taşıyor.

Yaşanan bu hareketlilikten dolayı işlerinin açılmasıyla yüzleri gülen çarşı-pazar esnafları, sevinçlerini İlke Haber Ajansı`yla paylaştılar.

“Bayram alışverişine rağbet yüksektir”

Her bayram olduğu gibi bu bayram da bereketli geçtiğini belirten pazar esnafından Abdullah Neyiş, “Bayram pazarına milletin rağbet etmesiyle elhamdülillah işlerimiz çok güzel geçiyor. Pazara gelen müşterilerin yüzde 70`şi alıcı olduğundan işler çok iyidir. İşlerimiz önceki bayramlardan farksızdır. Bu son günlerde neredeyse işleri yetiştiremiyoruz. Bayram alışverişine rağbet yüksektir. Halkımız bayram vecibelerini yerine getirmek için çarşı-pazarı dolaşıp ihtiyaçlarını karşılıyorlar.” dedi.

Bankalar Caddesi esnaflarından Menduh Çetiz ise şunları söyledi: “Allah`a şükürler olsun bayrama 5 gün kala bayram bereketiyle işlerimiz açıldı. Ramazan Bayramı`nda olduğu gibi bu bayramda özellikle son günlerde yoğunluk başladı. Her iki bayram da bizim için çok bereketli geçti.”

Yapılan alışverişlerden çok memnun olduğunu belirten Gülistan Caddesi esnaflarından Emrullah Çiftçi, “Bayram öncesi hazırlıklar yaptık. Müşteri ve yapılan alışverişten çok memnunuz. Her sene olduğu gibi bayramın bereketini bu bayramda gördük.” şeklinde konuştu. (M. Sait Çelik – İLKHA)




































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir