• DOLAR 32.523
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2435.632
  • ...
PKK`den dördüncü kez saldırı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak'ta Ahmet Uysal`ın evine PKK tarafından dördüncü kez saldırı düzenlendi. Son bir yıl içerisinde çeşitli tarihlerde PKK tarafından, molotof ve ses bombası ile saldırıya uğrayan Uysal`ın evine dördüncü kez saldırıldı.

Edinilen bilgiye göre, Şırnak`ta mahalle aralarında hendek kazmaya devam eden PKK`liler, Bahçelievler Mahallesi Cesur Sokak Vatan Caddesindeki yolu hendeklerle kapatmak istedi. Aynı sokakta ikamet eden Ahmet Uysal da silahlı PKK`li gruba evinin önünde hendek kazmalarına tepki götererek kazmamalarını söyledi. Ardından yaşanan tartışma sonrası PKK`liler uzun namlulu silahlarla Uysal`ın evine saldırdı.

Yapılan silahlı saldırı üzerine Ahmet Uysal da ruhsatlı silahı ile PKK`lilere karşılık verdi. Saldırıda, ölen ya da yaralanan olmazken Uysal`ın evine mermilerin isabet ettiği görüldü.

Olay yerine gelen polis, kurşunların isabet ettiği evde incelemelerde bulunduktan sonra saldırıyla ilgili soruşturma başlattı.

Saldırıyla ilgili görüştüğümüz Ahmet Uysal, şunları ifade etti: “Bunlar şehrin birçok mahalle ve sokağında hendek kazıyor. Biz bugüne kadar hiçbir müdahalede bulunmadık. Sebebi de görsel ve yazılı basın organlarında bize karşı iftiralar atmaları. Bu bölgede şu an bizim eve gelen cadde dışında hiçbir yol ulaşıma açık değildir. Onlar da bunu bildiklerinden bu caddeyi de kapatmak istedi. Bu halka büyük bir hakaret yapılıyor. Milleti kendilerine esir etmişler. Bunlar halkı kandırarak davalarını savunduklarını iddia ediyorlar. Ama onların korkusundan kimse evinden dışarı çıkamıyor. Halkı savunduklarını iddia edenler, milletin evinin önüne kazdığı hendeklere mayın döşüyorlar. Bu mayına ya arabası basacak ya çocuğu ya da eşi… Allah aşkına bu yapılacak iş midir?  İnsanlar kapısının önüne çıkamaz halde, perişan bir durumdalar.”

Uysal, “Her zaman söylüyoruz, bizler Kürd`üz ve tarihten, dedelerimizden, atalarımızdan gelen aslımız var ve bunu inkâr etmiyoruz. Biz Müslüman Kürd`üz,  dini inancı olmayan ne olduğu belirsiz bir ideolojimiz yoktur.” diyerek sözlerine devam etti.

Saldırı anını da anlatan Uysal, şöyle konuştu: “Hendek kazmaya geldiler. Ben de pencereden onları uyardım. Onlara bu caddeye hendek kazamayacaklarını söyledim. Onlar silahla karşılık verdi. Ben de ruhsatlı tabancamla onları korkutmak amacıyla üstlerinden geçecek şekilde birkaç el ateş ettim. Bize de onlara da bir şey olmadı. Zaten kimseye bir şey olmasını da istemiyoruz. Biliyoruz ki bu insanlar bir gün yaptıklarından dolayı pişman olacaklar ve yanlışlarından mutlaka dönecekler. Burada beraberce yaşayacak, beraber ticaret yapacağız.”   

Hiçbir zaman zilleti kabul etmediklerini belirten Uysal, “Biz bugüne kadar zilleti kabul etmedik, etmeyeceğiz de. Duamız Allah`ın bu millete bir uyanış nasip etmesidir. Bu yapılanları ne akıl ne de mantık kabul eder. Kadın ve çocukların arasına gizlenerek Kürt davasının yürütüldüğünü ben tarihte görmedim, şahit olmadım. Kadınları, çocukları önüne set çekip canlı kalkan yapmak suretiyle ölümlerine sebep olup ardından da akan kanları üzerinden siyaset yapmak doğru değildir. Bu da görülmüş bir şey değildir.” dedi.

Uysal son olarak, “Allah bizi tekrar eski günlerdeki gibi birbirimize kardeş eylesin, birlik ve beraberlik içinde yaşamayı nasip etsin.” dileğinde bulundu.  (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir