• DOLAR 32.545
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2438.21
  • ...
İTTİHAD`tan STK`lara Kurban Seferberliğine destek çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Sivil Toplum Kuruşlarının bir araya gelerek başlattığı “Yasin Börünü`nün ulaştıramadığı kurban etini siz ulaştırın” kampanyasına bir destek de Alimler ve Medreseler Birliği (İTTİHAD)`tan geldi.

Alimler ve Medreseler Birliği, İslami kurum ve kuruşların ilan ettiği kurban seferberliğine destek adına yazılı basın açıklaması yayımlayarak, kurban kesmeye güç yetirenlerin muhakkak kurbanlarını keserek katkıda bulunmaları çağrısında bulundu.

İçerisinde büyük ecirlerin bulunduğu günleri idrak edildiği günlerin yaşandığına dikkat çekilen basın açıklamasında, kurban bayramında Allah için akıtılan kurbanların kanları ile hac ibadetinin, Müslümanlar için değerli fırsatlar  olduğu belirtildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

“İslami Sivil Toplum Kuruluşlarının her sene düzenli olarak yaptığı Kurban Eti Dağıtma Seferberliği takdire şayan bir davranıştır. Bu hayır kervanlarının yaptığı hizmetler sayesinde, her yıl on binlerce fakirin evine kurban eti ulaştırılmış, mazlum ve mağdurların yüzleri gülmüştür. Bu büyük organizenin içerinde yer alan fedakâr STK gönüllüleri hizmet alanlarını daha fazla genişletmek ve daha fazla fakirin yüzünü güldürmek için daha fazla gönüllü ve hizmet ehli hayırseverlere ihtiyaç duymaktadır. Geçtiğimiz yıl bu hizmet uğruna canlarını veren Yasin Börü, Hasan Gökköz, Riyad Güneş, Hüseyin Dakak, Turan Yavaş ve diğer fedakâr kardeşlerimiz bu hizmeti yürütürken zalimlerce şehit edildi.

Zilhicce ayının ilk dokuz günü ve sonrasında gelen Kurban Bayramı nedeniyle halkımızı yardımda yarışmaya davet ediyoruz. İslami kurum ve kuruşların ilan ettiği ve gün be gün destek gören Kurban Seferberliğine destek adına bir çağrı da bizler yapıyoruz. Kurban kesmeye güç yetirenler muhakkak kurbanlarını keserek katkıda bulunmalıdır. Güç yetiremeyenler ise yardımlaşma konusunda yoğun çaba ve gayret içerisine girerek, daha fazla fakirlere ulaşmalıdırlar.

Bu vesileyle geçtiğimiz Kurban bayramında azgın bir grubun saldırısı sonucu katledilen şehit kardeşlerimizi rahmetle anıyor, katillerini lanetliyoruz.” (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir