• DOLAR 32.56
  • EURO 35.016
  • ALTIN 2434.696
  • ...
Yaşanan şiddet olayları bayram alış verişlerine de yansıdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yıl boyu beklediğini bulamayan esnafın, borç yükünden kurtulabilmek için umudunun bayram alışverişleri olduğunu belirten Gaziantepli esnaflar, bayrama sayılı günler kalmasına rağmen çarşıda   alış veriş hareketliliği  yaşanmadığını belirttiler.

Alışveriş piyasasında yaşanan daralmadan en çok küçük esnafın nasibini aldığını belirten Esnaf Mehmet Yıldırım, “Esnafın büyük markalar karşısında rekabet gücü çok fazla değil. Bu yüzden küçük sermayeler ile büyük işler yapmaya çalışıyorlar. İyi bir yıl geçirmedik, kimse satışlarından memnun değil, umut ediyoruz ki bayram alışverişi esnafımız için iyi   olur.”ifadelerini kullandı.

Yaşanan şiddet olaylarından dolayı işler bayağı durgun

Bayrama sayılı günler kalmasına rağmen, alış verişin durgun geçtiğini belirten Selami Ayhan isimli esnaf ise, “Eski bayramlardaki hareketlilik yoktur. Bu son yaşanan şiddet olayları zaten işlerimizi olumsuz etkilemişti. Şu anda bekliyoruz. Yaşanan şiddet olaylarından dolayı işler bayağı durgun gidiyor. Yine de Allah`a hamd olsun. Bayrama doğru birkaç gün bir hareketlilik bekliyoruz. Dövizin artması, kur fiyatlarının yükselmesi, ürünlerimizde fiyatları bayağı yükseltti. Bundan dolayı da satışlarımız düştü. Fakat biz fiyatlara yansıtmadık. Zaten işlerimiz durgun. Fakat biz kurun yükselmesini göz önüne almıyoruz.”şeklinde konuşu.

Bayrama sayılı günler kalmasına rağmen hareketliliğin olmadığını belirten ayakkabıcı esnafı Kemal Aydemir ise, “Esnaflar olarak işimiz iyice durgunlaştı. Esnaf çok perişan bir durumda, esnaf arkadaşlarımız 5-10 TL`ye ayakkabı satıyor. Nasıl kurtarıyor anlamıyorum. İş diye bir şey kalmamış. Bu şekilde yıkılana kadar devam edeceğiz.”diye konuştu.

Ortadoğu ve bölgede yaşanan şiddet olaylarının durmasını istiyoruz

Aydemir, “Suriye savaşı bir taraftan, PKK saldırıları bir taraftan, hükümetin kurulmaması bir taraftan yani her yerimiz sıkıntılarla dolu. Suriye bizim için en önemli pazar yeri idi. Biz bir an önce Ortadoğu ve bölgede yaşanan şiddet olaylarının durmasını istiyoruz. Bayram gelmesine rağmen hiçbir hareketlilik yoktur. Zaten AVM`ler bizi bitirdi. Şu ana kadar hiçbir bayramda böyle bir durgunluk görmedim.”dedi.  (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir