• DOLAR 32.386
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.86
  • ...
Gaziantepli kuyumcular soygunculardan tedirgin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Son günlerde artan ve bazısı ölümle sonuçlanan soygunların kuyumcuları tedirgin ettiğini belirten kuyumcular, son yaşanan olay üzerine kuyumcuların daha güvenli ve toplu bir alana taşınarak güvenlik önlemlerinin artırılmasını istediler.

Hem can ve hem de mal güvenliklerinin kalmadığından yakınan kuyumcular, hırsızların hedefi haline geldiklerini fakat buna rağmen güvenlik önlemlerinin yetersiz olduğunu dile getirdiler.

Gaziantep`te geçtiğimiz günlerde bir kuyumcunun altınları çalındıktan sonra silahla vurularak öldürülmesinin ardından tedirgin olduklarını belirten Kuyumcu esnaflarından Sami Bozkurt, kuyumculara yönelik artan hırsızlık olayları için tedbirlerin yetersiz olduğunu söyledi.

“Kuyumcular olarak bizler hem canımızdan hem de malımızdan oluyoruz”

Kuyumcuların yoğun olduğu yerlerde silahlı güvenlik elemanlarının bulunmasını talep eden Bozkurt, “Gaziantep`te kuyumcularda gerçek anlamda hiç tedbir alınmıyor. Zaten önlem alınmış olsaydı kuyumcu arkadaşımız hem canından hem de malından olmazdı. Bu noktada oda başkanımızın da bazı tedbirler talep etmesi lazım. Bu gün Gaziler caddesinde 200 tane kuyumcu var. Kuyumcular olarak bizler hem canımızdan, hem de malımızdan oluyoruz. Buna artık bir önlem alınmalıdır.”dedi.

“Kuyumcuların yoğun olduğu yerlerde silahlı güvenlikçiler olmalıdır”

Gaziantep`te kuyumcuların yoğun olarak bulunduğu Gaziler Caddesinde bulunan polis noktasına anlam veremediklerini belirten Bozkurt, “Gaziler caddesinde bir polis noktası vardı kaldırıldı. Oradaki polis noktası en azından olağan üstü olan durumları engelliyordu. O yüzden diyoruz ki, artık canımızı kurtaralım, mal da gitsin ne yapalım. Kuyumcuların yoğun olduğu yerlerde silahlı güvenlikçiler olmalıdır.” ifadelerini kullandı.

“Gaziantep`in kesinlikle bir kuyumcular çarşısına ihtiyacı var”

Kuyumcu arkadaşlarının altınları gasp edildikten sonra öldürülmesine üzüldüklerini belirten bir diğer kuyumcu esnafı Kenan Nizamoğlu ise, “Arkadaşımızın başına gelene gerçekten çok üzüldük. Bir kuyumcu esnafı olarak kuyumcu bir arkadaşımızın öldürülmesine üzüldük. Tabi  yanlış düşünen insanlar  en açık alan olması nedeniyle ilk olarak bizi tercih ediyorlar. Çünkü bir kuyumcuya giren  hırsız trilyonlar edecek altın çalarım hesabı yapıyor. Bununla beraber hiçbir emniyeti olmayan kuruma giriyorlar.”şeklinde konuştu.

Gaziantep`in kesinlikle bir kuyumcular çarşısına ihtiyacı olduğunu ifade eden Nizamoğlu, “Kuyumcu hırsızlıklarına alınacak en güzel önlem, kuyumcuların yoğun olduğu yerlerde mobese kameraların çoğaltılıp, aynı zamanda, ya emniyetten görevli ya da güvenlik elemanları tutulmalıdır. Ayrıca Gaziantep`te kuyumculara farklı yerlere taşınmış durumda en azından kuyumcuların bir sitesi olmalıdır. Sitemizi yaptık fakat esnafımızın siteye taşınması sorun olduğundan  kimse taşınmadı. Dolayısıyla güvenlik önlemleri artırılmalı ve cezalar caydırıcı olmalıdır.”diye konuştu.

“Kanunların biraz daha caydırıcı ve ağırlaştırılması gerektiğini düşünüyorum”

Türkiye`de genel anlamda cezaların yetersiz ve caydırıcı olmadığından yakınan kuyumcu Ali Burç  da, “Ben sadece kuyumculuktaki hırsızlık olaylarını değil, genelde tüm hırsızlık olaylarını ve kuyumculardaki hırsızlık olaylarının önlenmesi için kanunların biraz daha caydırıcı ve ağırlaştırılması gerektiğini düşünüyorum. Bu kanunlarla her geçen ülkemizde gasp, yaralama  soygun ve adam öldürmeler yaşanıyor. Bu kanunlarla bu tür suçlar önlenemez. Yasalarımızın daha ağır olması ve cezaların caydırıcı olması gerekir. Bütün kuyumcular olarak huzursuzuz. Canımız iki cam arasında kalmış. Artık kameralar bile çözüm değil. Son yaşanan olaylara bakın, artık maske kullanıyorlar.” ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir