• DOLAR 32.583
  • EURO 34.827
  • ALTIN 2501.793
  • ...
‘Dağ ve şehir yapılanmalarının hepsi tasfiye edilecek`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, özel bir televizyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan, HDP milletvekillerinin Cudi Dağı`na çıkmasını eleştirdi. PKK`ya karşı düzenlenen operasyonları anlattı:

“Bugün milletvekilleri Cudi Dağı`na yürümüş. Orada ne işleri var? Bunun demokratik mücadele kapsamında karşılığı var mı? Canlı kalkan olarak korumaya çalıştıkları bu katiller 12 yaşındaki Fırat`ı, çorbacıda çalışan Şehmuz`u katledenler. Cudi Dağı`na gidenler teröristlerle aynı şeyi yapmış olur.

Ayaklanma, silahlanma çağrıları ile halkaları birleştirmeye çalıştılar. Beklediler ki, Doğu`daki Kürt kökenli vatandaşlarımız büyük protestolar yapacak. O vatandaşlar bizden talep etti. ‘Ya devlet olarak varlığınızı gösterin, ya da ne olacağını bilelim` dendi. Biz bu halkaları kıracağız. Bildiğimizi düşünmedikleri yerleri de vurduk.  30 yılın en etkin operasyonları yapıldı.

Dağ ve şehir yapılanmalarının hepsi tasfiye edilecek. Eğer siz Anayasa`ya bağlılık yemini etmişseniz, buna saygı duyacaksınız. Burası Suriye değil. Suriye`de Kürtlerin kimliği yoktu. Bizde eşit vatandaş konumundalar. Devlette, Dersim olaylarındaki en vahim hata Kürtlerin, Alevilerin tehdit olarak görülmesiydi.”

Davutoğlu, Pazar günkü "Teröre Karşı Tek Ses" mitinginde "Meclis'te PKK istemiyoruz" sloganına verdiği cevaba açıklık getirdi. “Ben HDP'nin yanlış politikalardan bahsettiğimde, kitle HDP'nin Meclis'ten çıkarılmasına yönelik slogan attı. Ben de 'Bu bizim işimiz değil, sizin işiniz' demek istedim ve 'Onları baraj altında bırakın' dedim. Bunu orada uzun uzun anlatamadım ama söylemek istediğim buydu” dedi.  

Bu haberler de ilginizi çekebilir