• DOLAR 32.378
  • EURO 34.999
  • ALTIN 2326.059
  • ...
Çarşılarda bayram hareketliliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kurban Bayramı`na sayılı günler kala bayram hazırlığı yapan Diyarbakırlıları tatlı bir telaş sarmış durumda. Halk, bayramın son hazırlıkları için çarşı-pazarın yolunu tutuyor.

Yeni kıyafetler ve bayram ikramları için çeşitli malzemeler almak isteyenlerin çarşı-pazarlara akın etmesi yoğun bir hareketlilik meydana getirdi. Çarşı esnafı yaşanan hareketliliğin geçmiş bayramlara oranla azaldığını dile getirdi.

Merkez Bağlar ilçesi Sakarya Caddesi`nde esnaflık yapan Mehmet Nergiz, satışlarda düşüş yaşandığını söyledi. Halkın kentte yaşanan olaylar nedeniyle sadece gündüz vakitlerinde alışveriş yaptıklarını belirten Nergiz, “Yıllardır burada esnaflık yapıyoruz. Eskiden bayram önceleri işlerimiz güzeldi, gece saatlerine kadar da açıktık. Diyarbakır`da yaşanan olaylar halkta korkuya neden olduğu için eski durumumuzda değiliz. Olaylar nedeniyle korku yaşayan halk, akşamları dışarıya çıkamıyor. Bu nedenle satışlarımız düştü.” dedi.

Müşterilerin tedirginlik içinde çarşıya çıktığını ifade eden Muammer Başaran ise “Küçük esnaf iş yapamadığı için büyük esnaf da üretim yapmıyor. Biz de çekindiğimiz için fazla mal getiremiyoruz. Önceki yıllarda günlük bin TL satış yaparken şimdi 300 TL ile 400 TL arasında satış yapabiliyoruz. Halkta tedirginlik var. Karanlık çöktüğü zaman çarşı boşalmaya başlıyor. Böyle devam ederse esnafın birçoğu işyerini kapatacak.” diye konuştu. (Emrah Deniz/Hamza Adiyaman-İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir