• DOLAR 32.5
  • EURO 34.779
  • ALTIN 2489.494
  • ...
Tunceli`de PKK`nın üst düzey yöneticisi öldürüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yetkililerden alınan bilgiye göre; Tunceli Ovacık` ta yürütülen operasyonlarda PKK`nın sözde Dersim Eyalet Komutanı ve örgütün silahlı kanadı HPG‘nin Komuta Konsey üyesi “Baran Dersim” Kod adlı İsmail Aydemir ile 3 kişinin öldürüldüğü bildirildi.

Ovacık İlçesi'ne bağlı Aslıca ve Otlubahçe Köyleri arasında 16 Eylül günü başlayan ve 19 Eylül günü akşam saatlerinde sona eren operasyonlarla ilgili Tunceli Valiliği'nin açıklamasında, 30-35 PKK'lının  öldürüldüğü duyurulmuştu. Örgüt internet siteleri aracılığıyla yaptığı açıklamada, Ovacık İlçesi'ndeki operasyonlarda, örgütün Dersim Eyalet Komutanı ve silahlı kanadı olan HPG'nin komuta konseyi üyesi de olan 'Baran Dersim' kod adlı İsmail Aydemir ile birlikte, 'Erdal' kod adlı Abdurrahman Akçin, 'Cilo' kod adlı Resul Balıkçı ve 'Botan' kod adlı Sedat Arslan olmak üzere 4 PKK'lının öldürüldüğünü duyurdu.

24 YILDIR ÖRGÜTTE

PKK'nın silahlı kanadı HPG komuta konseyi üyesi ve örgütün sözde Dersim Eyalet Komutanlığı olarak adlandırdığı bölgenin sorumlusu olan Baran Dersim kod adlı İsmail Aydemir, yaklaşık 24 yıldır PKK içinde silahlı faaliyet yürütüyordu. Tunceli'nin Nazımiye İlçesi doğumlu olan Aydemir'in son yıllarda öldürülen en üs düzey örgüt sorumlusu olduğu kaydedildi.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari Dağlıca'da Pazar günü PKK hedeflerine yönelik hava harekatında beş PKK'lının öldürüldüğünü açıkladı.

TSK'dan yapılan açıklamada, Hakkari Dağlıca'da dün icra edilen hava harekatı sonucunda, PKK'nın mühimmat ve akaryakıt deposu olduğu belirlenen hedeflerinin imha edildiği ve beş PKK'lının öldürüldüğü belirtildi.

Eylül ayı başında Dağlıca'da PKK'nın iki askeri araca düzenlediği saldırıda 16 asker hayatını kaybetmişti.

Kaynak : DHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir