• DOLAR 32.542
  • EURO 34.936
  • ALTIN 2423.334
  • ...
Bitlis Valiliği oyların merkezlerde kullanılması için başvuru yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis Valiliği, 1 Kasım'da yapılacak genel seçimde, iradenin sandığa yansıması, irade ve sandık güvenliğini sağlamak, sandık taşınmasında yaşanan sıkıntıları çözmek amacıyla, bazı bölgelerin il ve ilçe merkezlerinde oy kullanması için, seçim kurullarına teklifte bulunduklarını bildirdi.

Konu hakkında İl ve ilçe Seçim Kurulları`na teklifte bulundukları bildirilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi: “Bu sadece Bitlis ile ilgili değil. Bu Türkiye'nin mevzusudur. Sandıkların ve iradenin güvenliği açısında böyle bir çalışma yaptık. İlçelerimiz İlçe Seçim Kurullarına, merkezinde ise İl Seçim Kuruluna teklifte bulunduk. Henüz bir sonuç çıkmadı. Seçim kurulları buna karar verecek. Biz sadece teklifte bulunduk.” denildi.

Açıklamanın devamında, “İradenin sandığa yansıması, sandık ve iradenin güvenliği sağlamak ile sandıkların uzak köylere taşınmasında yaşanan sıkıntıların çözümü için, kırsal ve şehir bölgesinde böyle bir çalışma yaptık. Bütün kaymakamlıklarımız da bununla ilgili çalışma yaparak, ilçe seçim kurullarına bildirdi.” ifadelerine yer verildi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir