• DOLAR 32.564
  • EURO 34.726
  • ALTIN 2411.152
  • ...
AK Parti`nin `Memiş` krizi çözüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - AK Parti'nin Diyarbakır üçüncü sıra milletvekili adaylığı için isim benzerliği nedeniyle adı sehven Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) bildirilen Yunus Memiş, adaylıktan istifa etti.

Alınan bilgiye göre, AK Parti tarafından Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Diyarbakır Temsilcisi Yunus Memiş yerine sehven isim benzerliği nedeniyle başka bir adayın ismi YSK'ya bildirildi.

AK Parti'nin YSK Temsilcisi Şeref Malkoç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ismi sehven bildirilen Yunus Memiş adlı adayın istifa ettiğini ve sorunun çözüldüğünü bildirdi. Malkoç, istifa nedeniyle boşalan bu aday yerine partinin yeni adayın ismini YSK'ya bildireceğini söyledi.

Milletvekili aday listelerinde istifa nedeniyle yaşanan boşalmalarda parti eksiklikleri doldurabiliyor ve yeni isim bildirebiliyor. Böylelikle AK Parti, Diyarbakır üçüncü sıra milletvekili adayı olarak Memur-Sen Diyarbakır Temsilcisi Yunus Memiş'in adını bildirebilecek.

- İsim benzerliği nedeniyle karışıklık

AK Parti milletvekili aday adaylığı için başvuran Memur-Sen Diyarbakır Temsilcisi Yunus Memiş, yaptığı açıklamayla, önce adaylığının açıklandığını, AK Parti yönetimi tarafından aranıp tebrik edildiğini belirtmişti.

Diyarbakır'da, doğum yeri bile aynı olan bir başka Yunus Memiş'in de engelli kontenjanından milletvekili adaylığı için partiye başvurduğunu kaydeden Memiş, YSK'ya verilen listelerde isim karışıklığı nedeniyle sehven bu ismin yazıldığını ifade etmişti.

(AA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir