• DOLAR 32.532
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2492.552
  • ...
SON DAKİKA
Bayrama sayılı günler kala tatlıcılar mesaiye başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kurban bayramına günler kala pastaneciler bayramlık tatlı hazırlığına başladı. Bayramların vazgeçilmezi olan baklava, burma, şöbiyet, bülbülyuvası, kadayıf ve benzeri birçok tatlı tezgâhlardaki yerini aldı.  

Bayrama yaklaşık 10 gün kala siparişleri almaya başlayan işletmeler bekledikleri talebi henüz yakalayamasa da önümüzdeki günlerden umutlu.  Bu yıl, tatlı siparişlerinde geçen yıla oranla düşüş olduğunu ifade eden esnaf, halkı kalitesiz tatlılara karşı uyararak, kendilerinin ve misafirlerinin sağlığı için ucuz ürünlere itibar etmemeleri gerektiğini belirttiler.

Tatlı fiyatlarını değiştirmediklerini belirten pastane işletmecisi Masum Bozkuş, “Bayram olduğu için fiyatlarda bir değişiklik yapmadık. Tüm vatandaşların evlerine tatlı götürebilmeleri için fiyatları geçen seneyle aynı tutuk. Bayramlarda en çok aldığımız tatlı siparişi genelde fıstıklı ve cevizli baklava türleridir. Cevizli baklavanın kilosunu 15 TL’den, fıstıklı baklavayı ise 25 TL’den veriyoruz. Fıstığın pahalı olmasından dolayı fiyatlar biraz daha pahalı oluyor. Bu fiyatlardan daha ucuz tatlılarda vardır mutlaka ama vatandaşlara tavsiyem, kendilerinin de misafirlerinin de sağlığını tehlikeye atmasınlar.” dedi.

Bayram için tatlı siparişleri aldıklarını ifade eden bir başka pastane işletmecisi Mustafa Gök ise “Bu bayram siparişlerimiz yüzde yüz düştü. Daha önce diğer bayramlarda 150 tepsi siparişi alıyordum ama bu olayların çıkmasıyla siparişler de epey bir düşüş oldu. Sizlerin de gördüğü gibi bayrama birkaç gün kalmasına rağmen dışarıda fazla insan yok. Bu olaylar her meslek dalını etkilediği gibi bizim de işlerimizi etkiledi.” diye konuştu. (Mustafa Kaynak/Yunus Sırat-İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir