• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mardin-Suriye Platformu`ndan yardım çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin`de kamp dışında yaşayan Suriyelilere yardım etmek için yaklaşık 3 yıl önce kurulan Mardin-Suriye Yardımlaşma Platformu, Suriyeli aileler için yardım çağrısında bulundu.

Mardin`de sığınmacı olarak bulunan 60 bin Suriyeliye yapılan ayni ve nakdi yardımlarla bugüne kadar yaşamlarını devam ettirmelerini sağlayan Mardin Suriye Yardımlaşma Platformu Başkanı Lütfü Günlüoğlu, "Suriyeli kardeşlerimize bundan sonra da bu yardımları sürdürmemiz insani ve ahlaki görevlerimiz arasındadır.” diye konuştu.

Kurban bayramı vesilesiyle yardımların arttırılarak devam ettirilmesini beklediklerini kaydeden Günlüoğlu, “Bu insanların çok zor koşullar arasında yaşam mücadelesi verdiklerini hepimiz biliyoruz. Kendimizi bir süre onların yerine koyduğumuzda durumun ciddiyetini daha iyi anlamış oluruz. Elbette ki onlar da tıpkı bizim gibi insandırlar, aralarında iyileri de kötüleri de bulunmaktadır. Bu durum yapacağımız yardımlara engel teşkil etmemeli. Bizler her zaman olduğu gibi dinimizin de bir emri ve gereği olarak bu insanlara kapılarımızı açtık. Bundan sonra da kapılarımızı açık tutarak yardımlarımızı sürdürmeliyiz. Platformumuzca sizlerden gelecek her türlü ayni ve nakdi yardımlarınızı kabul ediyor ve ihtiyaç sahibi Suriyeli ailelere ulaştırıyoruz. Bilindiği gibi ilimizde 60 binden fazla Suriyeli mülteci zor şartlar altında yaşamaktadır. Bayramda bu kardeşlerimizi unutmayalım. Başta kurban bağışlarınız olmak üzere her türlü yardımlarınızı esirgemeyin. Bu yardım çağrımızı sağduyu sahibi hayırsever halkımıza ve kamuoyuna saygı ile duyurur, yardımlarını bekliyoruz.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir