• DOLAR 32.377
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.628
  • ...
TEM Otoyolu`nda otobüs yandı: 1 ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mersin`in Tarsus ilçesi TEM Otoyolu`nda seyir halinde olan bir yolcu otobüsünün tamamen yanması sonucu, otobüste yolcu olarak bulunan Suriye uyruklu bir kişi hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, şehirlerarası yolcu taşıyan bir otobüs firmasına ait 31 KBD 06 plakalı otobüs, Hatay`dan İstanbul`a seyri sırasında TEM Otoyolu Damlama mevkiinde iddialara göre motor kısmından çıkan kıvılcımlar nedeniyle alev aldı.

Bir anda alevler tüm otobüsü sararken otobüs şoförü otobüsü emniyet şeridine çekerek yolcuları tahliye etmeye çalıştı. Otobüsün içindeki yolcuların tahliyesi sırasında oluşan panik sırasında uykuda olan ve yangını fark etmeyen Suriye uyruklu bir kişi alevlere teslim olan araç içinde can verdi.

Olay yerine gelen Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Ekipleri otobüsü tamamen saran alevleri uzun uğraşların ardından söndürürken, MER-KUR ekipleri tarafından otobüsün içinde yanarak can veren Suriyeli bir erkeğin cesedi dışarı çıkarıldı.

Olayla ilgili olarak soruşturma başlatılırken otobüs yangınında yanarak can veren Suriyelinin cesedi, kimlik tespiti için Tarsus Devlet Hastanesi morgunda Cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından Adana Adli Tıp Kurumuna gönderildi.  

Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir