• DOLAR 32.381
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2325.833
  • ...
Beyrut`ta `çöp` protestosu sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Beyrut'taki Burc Hammud bölgesinde toplanan binlerce kişi, başta yolsuzluk ve çöp krizi olmak üzere ülkenin içinde bulunduğu siyasi, ekonomik ve toplumsal sorunların çözülmesi talebiyle gösteri düzenledi.

Ülkenin yaşadığı çeşitli sorunları protesto eden göstericiler, Parlamento binasının bulunduğu En-Necme Meydanı'na doğru yürüdü. Meydana ilerlemek isteyen eylemciler, güvenlik güçleri tarafından engellendi.

Siyasi ve iktisadi sorunların kaynağı gösterilen hükümet karşıtı slogan atan göstericiler, cumhurbaşkanının bir an önce seçilmesini, seçim yasasının onaylanmasını ve milletvekilliği seçimleri yapılmasını istedi.

Ülkenin yaşadığı krizlerin ele alındığı ulusal diyalog toplantısını da protesto eden eylemciler, toplantının sonucunun halka fayda sağlamayacağını belirterek, salı günü üçüncüsü yapılacak toplantının düzenlenmesine karşı çıktı.

Lübnan'da, çöplerin düzenli toplanmaması nedeniyle 22 Ağustos'tan bu yana, sosyal medya üzerinde "Kokunuz çıktı" sloganıyla bir araya gelen binlerce kişi, ülkedeki "yolsuzluk ve çöp sorununu" protesto etmek için gösteriler düzenliyor.

Yaşanan protestoların ardından Meclis Başkanı Nebih Berri'nin çağrısıyla başta "cumhurbaşkanının seçilememesi, yeni seçim kanunu ve çöplerin toplanmaması" olmak üzere ülkenin yaşadığı bir takım krizlerin masaya yatırıldığı ulusal diyalog toplantısı düzenlenmiş, iki kez düzenlenen toplantılar, fayda sağlamadığı gerekçesiyle protesto edilmişti.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir