• DOLAR 32.514
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2436.394
  • ...
15 kişilik PKK`lı grup çembere alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kars`ın Kağızman ilçesinde PKK mensupları yol açmaya giden güvenlik güçlerine taciz ateşinde bulundu. Çıkan çatışmada 15 kişilik PKK'lı grubu çembere alındı.

Edinilen bilgiye göre, bugün saat 12.00 sıralarında yaklaşık iki aydır ulaşıma kapalı bulunan Karakurt-Kağızman karayolunu ulaşıma açmak için bölgeye giden güvenlik güçlerine Kalabaş köyü mevkiinde PKK'lılar ateş açtı. Askerlerin hemen açılan ateşe karşılık vermeleri üzerine çatışma çıktı. Bölgeye özel hareket timleri ve helikopterler sevk edildi. 15 kişilik PKK'lı grubunun Kalabaş köyü mevkiinde çembere alındığı belirtilerek sıkışan teröristlerin kaçabilmek için halkı canlı kalkan olarak kullanmak istedikleri öğrenildi.

3 PKK'lı ÖLDÜRÜLDÜ

Askerlerin karşılık vermesi üzerine çıkan ilk çatışmada, 1 PKK'lı öldürüldü. Bölgeye özel harekat timleri ve helikopter sevk edildi. Çembere alınan teröristlerin 'teslim ol' çağrısına ateşle karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada 2 PKK'lı daha öldürüldü. 3 PKK'lının öldürüldüğü ve çatışmanın devam ettiği bölgede yolun ulaşıma açılması ertelendi.

Bölgedeki çatışma ve operasyon sürüyor.

Kaynak : İHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir