• DOLAR 32.345
  • EURO 35.136
  • ALTIN 2311.18
  • ...
Davutoğlu: Irkçılığın her türlüsü ayağımızın altındadır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sivil Dayanışma Platformu tarafından "Milyonlarca Nefes, Teröre Karşı Tek Ses" adıyla düzenlenen miting İstanbul Yenikapı'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katımıyla gerçekleştirildi.

Zeytinburnu tarafında kurulan 100'e yakın kontrol noktasından geçerek içeri alınan halka girişte bayrak verildi.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı miting alanının farklı noktalarına dev ekranlar ve hoparlörler kuruldu.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan mitingde konuşan Başbakan Davutoğlu, kardeşlik vurgusunda bulundu.

13 yıl içinde millet arasındaki ayrımı ve ayrımcılığı kaldırmak için çalıştıklarını ifade eden Davutoğlu, "Bizim inancımıza göre ırkçılığın her türlüsü ayağımızın altındadır." ifadelerini kullandı.

Çözüm sürecinde Türkiye'den çekilmesi gereken silahlı grupların çekilmediğini belirten Davutoğlu, 7 Haziran'dan sonra silahlanma, ayaklanma çağrılarının yapıldığını söyledi.

1 Kasım seçimlerine giderken seçim güvenliği de alacaklarını ve operasyonları da sürdüreceklerini vurgulayan Davutoğlu, operasyonlar yürütülürken halkın özgürlüğüne dikkat edileceğini belirtti.

Halkın zarar görmemesi için çalışmaların hassas bir şekilde yapıldığını ifade eden Davutoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti her bir vatandaşına eşit bakar. Onları korumak için elinden geleni yapar. Biz burada iken Türkiye'nin bir santimetre karesini bile böldürtmeyiz. Demokrasiyi, özgürlükleri mutlak anlamda yaşatacağız. Kimse oy verirken kendini baskı altında hissetmeyecek. Türk-Kürt kardeştir, ayırım yapan kalleştir." dedi.

Son olarak, kardeşliğin pekiştirilmesini isteyen Davutoğlu, devletin her bir vatandaşına eşit baktığını belirterek demokrasi ve özgürlük vurgusu yaptı. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir