• DOLAR 32.379
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2325.951
  • ...
Milyonlarca Nefes mitingi başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL: Sivil Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılacağı "Milyonlarca Nefes, Teröre Karşı Tek Ses" mitingine katılacak vatandaşlar alana alınmaya başlandı.

Yenikapı'da saat 16.00'da başlayacak miting öncesinde alana Türk bayrağı, Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerinin yanı sıra, 81 ilin adlarının yer aldığı flamalar asıldı.

Meydanın birçok yerine "Bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz", "Teröre lanet, birliğe davet", "Bir annenin bile akmasın yaşı, bir huzur kaplasın dağı taşı", "Terör insanlık suçudur" yazılı dev afişler vinçler yardımıyla yerleştirildi.

Kalabalık bir ekibin çalıştığı alanda, çadır hastane, sağlık noktası, mescit, mobil tuvalet ve şadırvan ile onlarca su dağıtım noktası yer alıyor.

Meydanda ve çevresinde çok sayıda ambulans ve sağlık personelinin hazır bekletildiği miting alanının farklı noktalarına dev ekranlar ve hoparlörler kuruldu.

Alana girenlere Türk bayrağı veriliyor

Zeytinburnu tarafında kurulan 100'e yakın kontrol noktasından geçerek içeri alınan vatandaşlara Türk bayrağı veriliyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden daha önce yapılan açıklamada, Yenikapı miting alanında gerçekleştirilecek etkinlik nedeniyle bazı güzergahlarda değişikliğe gidildiği duyurulmuştu.

Saat 08.00'den itibaren Bakırköy Taşhanlar Köprü, Aksu Caddesi çıkışından Sahil Kennedy Caddesi Yenikapı Kavşak arası kapatıldı. Trafik, Bakırköy istikametine yönlendiriliyor. 

ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU GELDİ

Yenikapı'da teröre karşı gerçekleştirilecek olan dev mitin gerçekleşiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu meydana geldi.

İŞTE DAKİKA DAKİKA MİTNGDEN NOTLAR

16:10

7 Haziran'da Ak Parti'den milletvekili seçilen ancak 3 Kasım seçimleri için aday gösterilmeyen şarkıcı Uğur Işılak sahneye çıkarak şarkı söyledi.

16:20

Başbakan Ahmet Davutoğlu helikopterle miting alanına geldi.

16:25

Cumhurbaşkanı RECEP TAYYİP ERDOĞAN helikopterle miting alanına geldi.

16:40

İstiklal Marşı okundu

16:45

Mitingde ilk konuşmayı Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan Ogan yapıyor...

16:55

Çözüm süreci ve çatışma ortamını anlatan video izletildi.

17:00

 Kur'an ve dua okundu.

Başbakan Davutoğlu, milyonların toplandığı mitingde konuşmasını yapıyor:

Bu haberler de ilginizi çekebilir