• DOLAR 32.368
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2325.269
  • ...
Yasin Börü için düzenlenen kampanyaya bir destek de Siirt`ten
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçen yıl 6-7 Ekim`de Diyarbakır`da kurban eti dağıtırken katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının anısına önümüzdeki Kurban Bayramı`nda düzenlenecek “Yasin Börünü`nün ulaştıramadığı kurban etini siz ulaştırın” kampanyasına bir destek de Mustazafalar Cemiyeti Siirt Şubesi`nden geldi.

Kampanyayla ilgili konuşan Mustazafalar Cemiyeti Siirt Şubesi Başkanı Behçet Sevgili, “Yasin Börünü`nün ulaştıramadığı kurban etini siz ulaştırın” kampanyasına maddi ve manevi olarak destek sunacağız. Üye ve gönüllülerimizden oluşan bir grup arkadaşımızı Diyarbakır`a gönderip Yasin Börü ve arkadaşlarının şehit olduğu yerde onların ulaştıramadığı kurban etini bizler fakir ve muhtaçlara dağıtacağız.” dedi.

“Yasin Börü ve arkadaşları mazlumlara et dağıtırken mazlumca şehit edildiler”

Yasin Börü ve arkadaşlarının çağdaş Yezitler tarafından şehit edildiğini söyleyen Sevgili, sözlerine şöyle devam etti: “Hz. Hüseyin`in Kerbela`da Yezidin askerleri tarafından vahşice şehid edilmesi gibi ırkçı Marksist-Leninist bir düşünceden gelen PKK ve türevleri de aynı şekilde vahşice Yasin Börü ve arkadaşlarını şehit ettiler. Hz Hüseyin ve yarenleri nasıl İslam ümmetinin sembolü haline gelmişlerse günümüzde de çağdaş Yezitler tarafından şehit edilen Yasin Börü ve arkadaşları, İslam ümmeti için birer sembol haline gelmişlerdir.” dedi.

“Yasin Börü`nün ulaştıramadığı kurban etini siz ulaştırın” kampanyası Zeynebî bir çağrıdır

Yasin Börü ve arkadaşlarının muhtaçlara et dağıtırken mazlumca şehit edildiğini hatırlatan Sevgili, “İslamî kimlikli kişi ve STK`lara çağrımız; gelin Diyarbakır`da bir araya gelip mazlumların sesine ses verelim. Çağdaş Yezitlere karşı bir olalım. “Yasin Börünü`nün ulaştıramadığı kurban etini siz ulaştırın” kampanyası, çağın Yezitlerine karşı Zeylnebî bir çağrıdır.” ifadelerini kullandı. (Muhammed Dayan- İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir