• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Şırnak`a atanan öğretmenlere sıcak karşılama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Eğitim Bakanlığı son öğretmen atamalarında Şırnak il geneline 2 bin 16 merkeze 413 öğretmen atadı. Öğretmen olmak için zorlu çalışmaların ardından atanan öğretmenler, kente gelerek göreve başlamak içi İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yolunu tuttu.

Buradaki işlemlerinin ardından şehri gezen öğretmenler, Şırnak esnafı tarafından çiçeklerle karşıladı.

Entüstri Meslek Lisesine İngilizce öğretmeni olarak atanan Nevşehirli Gülcan Kıymaz, Şırnak'a gelirken biraz tereddütlü olduğunu ancak buradaki insanların sıcaklığını görünce fikrinin değiştiğini söyledi.

Şırnak'ı sevdiğini anlatan Kaymaz, "Aslında tercihlerim arasında Şırnak yoktu. Benim için sürpriz oldu. Buraya gelmeden önce biraz açıkçası tereddütlüydüm. Çünkü tanımadığım ve memleketime uzak olan bir yer. Ama şimdi buraya geldim gördüm. İki günde düşüncelerim değişti, insanları çok sevdim çok yardımcı oldular. Okulumu da çok sevdim. Okul müdürümüz ve Milli Eğitim Müdürlüğündeki görevli arkadaşlar bana çok yardımcı oldular" dedi.

Atanmak için uzun süre beklediğini dile getiren İngilizce öğretmeni Selda Şahinoğlu ise, Şırnak'ta görev yapacağı için mutlu olduğunu dile getirdi.

"Yeni bir nesil yetiştirmek için gayret edeceğiz"

Şırnak'a gelirken bazı önyargılarının olduğunu aktaran Şahinoğlu, "Ama buraya geldikten sonra önyargılarımız kırıldı. Bizim için şuan bir sorun yok. İnşallah girişimlerimizle bu sorunların ortadan kalkması için gayret edeceğiz. Öğrenci ve gençlerle birlikte onları yetiştirip yeni bir nesil yetiştirmek için gayret edeceğiz. Emek verdik ve sonucunu aldık. Anlamlı bir yere atamamız oldu. İnşallah düşüncelerimizi pratiğe dönüştürerek, gururla görevimizi yapacağız. Diğer atama bekleyen öğretmen arkadaşlarımızın hiç düşünmeden gelmeleri yönünde tavsiye ediyoruz. Çünkü buradaki öğrencilerin bilinçli, donanımlı öğretmenlere ihtiyacı var." diye konuştu.

Kentte göreve başlayan öğretmenleri bir buket çiçek ve ilçeye bağlı Beytüşşebap'ın meşhur balıyla karşılayan Şırnak Arı Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Habip Aşan da, kentin olumsuz ve kötü imajını yıkmak istediklerini ifade etti.

Buraya geldiklerinde de gittiklerinde de ağlıyorlar “

Şırnak'ta ve bölgede öğretmenlik yapacaklara çağrıda bulunan Aşan, şöyle konuştu: "Biz buraya yeni atanan öğretmenlerimizi çiçeklerle karşılamak istiyoruz. Bilindiği gibi Şırnak`ta artan nahoş olaylardan dolayı öğretmenler gelme konusunda tereddütler yaşıyorlar. Biz de bu tereddüttü kırmak,  Şırnak'ın güzelliklerini, misafirperverliğini göstermek, insanların güler yüzlülüğünü, cana yakınlığını ilk günde aşılamak istiyoruz. 

Şırnak`a gelen tüm öğretmenlerimize gerek ev bulmada gerekse konaklama yerleşimde kendilerine yardımcı oluyoruz. Şırnak merkezle sınırlı değil diğer ilçelere gelen öğretmenlerimize de tanıdıklarımız ve yakınlarımız vasıtasıyla yardımcı olmaya çalışıyoruz. Burada atanan tüm öğretmenlerimize sesleniyoruz. İlimize tereddüt yaşamadan gelsinler ve görsünler çok farklı olacağını göreceklerdir. Hiç beklemedikleri bir şekilde ağırlanacaklar. Burata gelen kamu görevlileri için yaygın bir söz var. Buraya geldiklerinde bir de gittiklerinde ağlarlar. İlkinde geldikleri için sonrasında da buradan gittikleri için ağlarlar."  (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir