• DOLAR 32.369
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.646
  • ...
İstanbul`da bayram tatili yoğunluğu başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Bayrampaşa Otogarında bayram tatili yoğunluğu yaşanıyor. Dokuz günlük Kurban Bayramı tatilini İstanbul dışında geçirmek isteyenler yola çıkmaya başladı.

Bayrampaşa otogarına akın eden insanlar yoğunluğa neden olurken otobüs firmaları da ek seferler ile yoğunluğu azaltmaya çalışıyor. Otogarda yaşan yoğunluk nedeniyle otobüslerin peronlara girmekte zorluk yaşadığı görüldü.

9 günlük bayram tatili İstanbul trafiğini kilitledi. Cuma mesai bitimi ile birlikte uzun tatili değerlendirmek isteyenler köprülere akın etti. 24 Eylül Perşembe günü başlayacak olan Kurban Bayramı'nda kamu çalışanları için tatilin 9 güne çıkarılmasının ardından vatandaşlar dünden itibaren yollara çıkmaya başladı.

Uzun bayram tatili nedeniyle İstanbul`daki şehirlerarası yollarda yer yer trafik yoğunluğu oluşuyor. TEM Otoyolu ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü girişinde araç trafiğindeki yoğunluğun devam ettiği gözlendi.

Mültecilerin otogardaki bekleyişi sürüyor

Öte yandan Avrupa ülkelerine ulaşmaya çalışan Suriyeli mültecilerin İstanbul Otobüs Terminali`ndeki bekleyişleri ise sürüyor. Mülteciler, otogardan Edirne'ye gitmeye, Edirne'den de herhangi bir yolla AB sınırlarına ulaşmaya çalışıyor. Günlerdir otogarda bekleyen mülteciler, Edirne`ye gitmekten geri adım atmazken, otobüs firmalarının mültecilere bilet satması da yetkililer tarafından yasaklanmış durumda.

Avrupa`dan mültecilere yönelik yapılan açıklamalardan umutlanan çoğunluğu Suriyeli mülteciler, önce Edirne`ye oradan da Avrupa ülkelerine geçebilmek umuduyla İstanbul Esenler Otogarı`na akın etmeye devam ediyor. Otobüs firmalarının ise kendilerine bilet satmamasına tepki gösteren mülteciler durumu protesto ediyor. Yanlarına aldıkları eşyaları ile otobüs firmalarının önünde, duvar diplerinde sabahlayan mülteciler, tek isteklerinin Avrupa`ya gitmek olduğunu söylüyorlar.

(M. Erkan Yavuz – İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir