• DOLAR 32.549
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2424.423
  • ...
Cizre halkı ilçeyi terk ediyor, PKK engelliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çatışmaların yoğun yaşandığı Nur Mahallesi başta olmak üzere Cudi ve Yafes mahallesinde yaşayan birçok aile, evlerini terk edip civarda bulunan köylere yerleşirken, bazı aileler de olayların olmadığı mahallelerde yaşayan akrabalarının yanına, ya da şehri terk edip batı şehirlerine göç ederek yerleşiyor.

PKK halk üzerinde baskı kuruyor

Edinilen bilgilere göre ilçe merkezindeki mahallelerden olan Dağ kapı mahallesinde, gece saatlerinde evleri tek tek gezen PKK`lılar, ‘her aile bize bir gencini verecek` diye mahalle sakinlerini tehdit ediyor.

Birçok mahalle sakini evlerini terk ediyor

Yine çatışmaların yoğun olarak yaşandığı Nur Mahallesi başta olmak üzere, Yafes, Sur ve Cudi mahallesi gibi kenar mahallelerde sokağa çıkma yasağından sonra, çatışmalardan kaçmak için evlerini terk eden mahalle sakinlerinin gitmelerini engellemek amacıyla evleri tek tek gezen PKK`lılar, aileleri  ev  ve eşyalarına el koymakla tehdit ediyor. Bu mahallelerde yaşayan mahalle sakinleri ise, çocuklarını korumak için onları şehir dışına yolluyor.

Öte yandan yaşanan göçten dolayı Nur, Yafes ve Cudi mahallerinin önemli bir kısmı boşalmış durumda olduğu gözlendi.(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir