• DOLAR 32.597
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2500.14
  • ...
Bayram pazarıyla, bayram heyecanı başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batmanlılar her bayram olduğu gibi yaklaşan Kurban Bayramı heyecanına girdi. Batman halkı, bir yandan ev temizliklerini yaparken, diğer taraftan ikramlık ve yeni giysi alabilmek için çarşı-pazar dolaşmaya başladı.

Fiyatların geçen yıla göre hemen hemen aynı olduğunu ifade eden pazarcılar, bayram yaklaştıkça piyasaların canlanmasını umduklarını dile getirdiler.

Pazar esnafları sabah saatlerinde alışverişte durgunluk yaşardıklarını söylerken, öğleden sonra işlerinin normale döndüğünü ifade ettiler. Esnaflar bayrama birkaç gün kala pazarın canlanmasını umduklarını belirtirken, pazar esnafı ise alışverişten memnun   görünüyor.   

Pazarda tezgâh kuran esnaflardan Ozan Akdaş, “Her bayram sezonunda, bayrama 5-6 gün kala çarşı merkezinde bayram pazarını kuruyoruz. Pazarımızda alışveriş yapan müşterilerimiz arasında, merkezden az kişi var. Müşterilerimiz genellikle Batman’ın ilçe ve köylerinden gelenlerdir. Elhamdülillah işimizden memnunuz. Batmanlıların büyük alışveriş merkezlerindeki alışverişleri bırakıp, kurmuş olduğumuz bayram pazarına yönelmelerini istiyoruz. Bir de memleketimizin huzura kavuşması gerekiyor. Bölge halkı olarak çok zülümler gördük, halen de görmekteyiz.” dedi.

Pazar esnaflarından Nurullah Tunç ise şunları söyledi:

“Kurulan bayram pazarlarına her bayram tezgah açıyorum. Genellikle bayrama 5 gün kala pazar kuruluyor. Bayram pazarıyla bayram heyecanını görmeye başladık. Satışlarda genel bir durgunluk var ama, elhamdülillah yapılan alışverişlerden memnunuz. Sabah 06.00-08.00 saatleri arasında geliyoruz. Gece geç saatlere kadar kalıyoruz. Son günlerde de sabaha kadar kalıyoruz.” (M. Sait Çelik – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir