• DOLAR 32.367
  • EURO 35.184
  • ALTIN 2323.966
  • ...
Evlerini terk eden Silvanlıların evleri işaretleniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde PKK`nin kazdığı hendeklerden ve her sokak başına patlayıcı yerleştirilmesinden dolayı evlerini terk ederek şehirden çıkmak zorunda kalan halkın evleri PKK tarafından işaretlenerek hedef haline getiriliyor.

Silvan'ın Tekel, Mescit, Konak ve Feridun Mahallelerin giriş ve çıkışlarını kapatarak her sokak başına patlayıcıyla güçlendirilmiş tüp koyan PKK`liler, mahalle sakinlerinin de can ve mal güvenliğini alenen tehlikeye atıyor. PKK`lilere karşı kendilerine savunmakta aciz kalan Silvanlıların çareyi şehirden çıkmakta bulduğunu söyleyen mahalle sakinleri, yaşadıkları zulmün artık tarif edilemez bir noktaya geldiğini, evlerinde huzurlarının kalmadığını söyledi.

Can güvenliklerinin yanı sıra mahallelerin pislik içinde yüzdüğünü belirten mahalle sakinleri, olayların başlamasından bu yana mahallelerde temizlik yapılmadığını, biriken çöplerden dolayı pis kokuların tüm mahalleyi sardığını, artık sağlık olarak da durumlarının gün geçtikçe daha da kötüye doğru gittiğini söyledi.

Köylerden merkez bayram alışverişi için insanların gelmelerine de müsaade edilmediğini belirten Silvanlı bir esnaf ise içine düştükleri durumun çok acı olduğunu, yaşanan bu zulümden kaçmaya çalışan ya da kaçanların tehditlerle ilçeye geri çağrıldığını söyledi. (İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir