• DOLAR 32.575
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2427.169
  • ...
Kızıltepe esnafı bayram öncesi kan ağlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kurban Bayramına 4 gün kala Kızıltepe çarşı merkezinde bayram havası gözükmüyor. İlçenin en işlek yerleri adeta sessizliğe bürünmüş. Eskiden bayrama bir ay kala çarşıda hareketlilik yaşanıp, bayrama 10-15 gün kala karşıdan karşıya geçmekte zorluk çekilirken, şimdi ise çarşı merkezi bomboş gözüküyor.

Bir çok esnaf dükkan önünde müşteri beklediği görülürken, bir çok esnafın ise oturduğu görüldü. Bazı esnafların durgunluktan dolayı bayram hazırlığı yapmadığı öğrenilirken bayram hazırlığı yapan esnaflar ise şimdiden ödemelerinin derdine düştü.

22 yıllık meslek hayatında ilk defa böyle bir bayramla karşılaştığını söyleyen ayakkabı esnafı Murat Yalçınkaya, eski bayramlarda gece geç saatlere kadar çalıştıklarını belirtirken, bu bayram öncesi ise gece çarşıda insan bulunmadığına dikkat çekti.

Eski bayramlara göre en ölü bayram olduğuna dikkat çeken Yalçınkaya, ortalığın gergin olduğu için köylerden kimsenin gelmediğini söyledi.

Yalçınkaya, “Gördüğünüz gibi çarşı bomboş Kızıltepe`nin en işlek caddesi yani Kızıltepe`nin göbeği gördüğünüz gibi esnaf kan ağlıyor. Biz de ne yapacağımızı bilmiyoruz oturuyoruz. Eski bayramlara göre en ölü bayram diyebiliriz. 22 senelik meslek hayatımda ilk defa böyle bayram görüyorum. Malum siz de biliyorsunuz ortam gergin köylerdekiler gelmekten korkuyor köylerdekiler gelmediği takdirde iş de olmuyor. Gece çarşıya çıktığınızda insan bulamazsınız. Eski bayramlarda gece saat 01.00 ile 02.00 ye kadar çalışıyorduk. Şimdi ise hiç iş yapamıyoruz.” dedi. (Mehmet Aslan-İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir