• DOLAR 32.589
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2503.287
  • ...
Şırnak Müftü Vekili Uysal`dan Kurban açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İl Müftü Vekili Şükrü Uysal, Diyanet İşleri Başkanlığı ile bu yıl düzenlenen vekâleten kurban kesme programı kapsamında, yurt içinde 182 merkezde, yurtdışında da 76 ülkenin 450 bölgesinde kurban kesimi yapılacağını söyledi.

Uysal, bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yurtiçi kurban kesimi vekaleti 625 TL, yurtdışında ise 450 TL bedelle vekaletle kurban kesimi yapacaklarını belirtti.

Uysal TDV tarafından Şırnak il geneli için 483 adet kurban ayırdığını belirterek şöyle dedi: “ Türkiye Diyanet Vakfı bu yıl vekaleten kurban kesimi programı kapsamında, Diyaneti vekil olarak tayin eden vatandaşlarımız yurtiçinde 625 TL, yurtdışında ise 425 TL ödeyerek biriken kurban havuzunda Şırnak il geneli için 483, merkez için 140 kurban ayrılmıştır. Toplanan komisyonumuz kararınca bizde bayramın ikinci günü başlayarak kurbanlarımızı kestirerek, daha önce cami imamlarımız tarafından belirlediğimiz muhtaç ve kimsesiz ailelere dağıtacağız.”

Uysal, ayrıca Şırnak için gelen 140 kurbanın vekaletleri olan kişilerin isim listeleri zikredilerek kesim yapılacağını sözlerine ekledi. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir