• DOLAR 32.538
  • EURO 34.763
  • ALTIN 2490.568
  • ...
Batman Belediye eş başkanları gözaltında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman`ın Sason ilçesine bağlı 3 köy ve mezralarında, operasyon bölgesine girmek isteyen 83 kişi arasında bulunan Batman Belediyesi eş başkanları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel`inde olduğu ve gözaltına alındıkları belirtildi.

Batman`ın Sason ilçesine bağlı Karameşe Köyü Gorav mevkii kırsalında çıkan çatışmalar sonrası Batman Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Sason`a bağlı 3 köy ve mezralarında ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

İddialara göre, çatışmaların bugün de devam ettiği bölgede bir grup PKK`li bir bölgede sıkıştırıldı. Yapılan operasyonları haber alan ve aralarında DBP-HDP`nin il-ilçe başkanları ile belediye eş başkanlarının bulunduğu 83 kişi bölgeye gitmek istedi.

Edinilen  bilgilere göre Batman`ın Sason ilçesine operasyon bölgesine girmek isteyen 83 kişi arasında HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Batman Belediyesi eş başkanları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel, Beşiri Belediye eş başkanı Mustafa Öztürk, İkiköprü Beldesi eş başkanları Hidayet Tiryaki ve Osman Karabulut, Batman Belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri ve eş başkanları, HDP ve DBP Batman il eş başkanlarının da bulunduğu belirtildi. (İLKHA) 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir