• DOLAR 32.331
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2282.613
  • ...
HÜDA PAR`dan İstanbul Otogarı`nda bekleyen mültecilere ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Edirne üzerinden Avrupa`ya gitmek isteyen Suriyeli mültecilerin Büyük İstanbul Otogarı`ndaki bekleyişleri devam ediyor.

HÜDA PAR Medya ve Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük ile il ve ilçe yönetiminden yetkililer Büyük İstanbul Otogarı`ndaki bekleyişleri devam eden Suriyeli mültecilerin kaldığı yeri ziyaret edip yetkililerden bilgi aldı.

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi`nden yetkililer, bekleyişleri devam eden Suriyeli mültecilerin sağlık, konaklama ve yemek ihtiyaçlarının nasıl karşılandığı hakkında HÜDA PAR heyetine bilgi verdi. Suriyeli mültecilerde sosyal medya üzerinden haberleşip buraya geldiklerini ve Edirne üzerinden Avrupa`ya geçmek için kendilerine izin verilmesini istiyor.

“Suriyeli mültecilere sahip çıkılmalı”

Erdal Elibüyük, Suriyeli mültecilerin durumlarının içler acısını olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: “Türkiye`de resmi rakamlara göre yaklaşık 2 milyon Suriyeli mülteci var. Bunlar içinden bir kısmı Avrupa`ya geçmek istiyor. Suriye`deki iç savaş yüzünden evlerini ve yaşadıkları toprakları terk eden bu insanlara yardımcı olunması gerekiyor. Burada birkaç gündür Edirne`ye oradan Avrupa`ya geçmek isteyen binlerce kişi var. Burada yaptığımız görüşmelerde günlerdir burada bekleyen bu insanların yeme, içme, banyo ve yatma yeri ile ilgili zor koşullarla mücadele ettikleri hakkında bilgi aldık. Bu insanların sıkıntılarının giderilmesi için yetkililerin daha çok duyarlı olması gerekiyor”

Çocuklarla beraber otogarda yatıyorlar

Edirne üzerinden Avrupa ülkelerine gitmek için Büyük İstanbul Otogarı`na gelen ancak otobüs firmalarından bilet alamayan mültecilerin bekleyişleri günlerdir devam ediyor. Otogar içerisinde kurdukları çadırlarda ve kaldırım taşlarında uyuyan mülteciler zor şartlar altında küçük çocukları ile beraber otogarda sabahlıyor. Polis, mültecileri otogarın içinde yer alan caminin avlusuna almış. Kadın ve çocuklar için cami boşaltılmış. Polis yoğun güvenlik önlemleri aldığı caminin etrafını kapatmış.

Çocukların Boğulmasın Diyorsanız Açın Yolları

Seslerini duyurmak için bazı mülteciler Arapça, Türkçe ve İngilizce pankart açmış. Açılan pankartlarda ‘Çocukların boğulmasın diyorsanız, açın yolları`, ‘Boğulmak İstemiyoruz`, ‘Angela Merkel Ben Denizde Boğulmak İstemiyorum, Kapıları Açın` ifadeleri yer aldı. (Şükrü Gündüz – İLKHA)






























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir