• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İslam Düşmanları Danimarka`da Sergi Açacaklar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Danimarka'da İslam ve Müslümanlara karşıt görüşleriyle bilinen SIAD (Danimarka'nın İslamlaştırılmasını Durdur) üyesi bir grup, 26 Eylül'de Kopenhag'daki Axel Torv meydanında Hz. Muhammed karikatürlerini sergileyecek.

Danimarka'nın resmi devlet radyosu P1'e konuşan grubun lideri Anders Gravers, "Biz bunu yapıyoruz, çünkü başkası buna cesaret edemiyor. Medya göstermek istemiyor. Öğretmenler derslerde Muhammed krizinden bahsederken karikatürleri göstermiyorlar. Bu ifade özgürlüğü için büyük bir problem" dedi.

Bu karikatürler nedeniyle Amerika'nın Texas eyaletinde bir saldırı olduğu hatırlatılan Gravers, aynı olayın başına gelmesinin kendisini endişelendirip endişelendirmediği şeklindeki soruya, "Olabilir. Bir bedel ödemek gerekiyor, çünkü Muhammed'in sadece şeriatta resmedilmesi yasak. Ne yani şeriatı mı takip edelim. Bunu burada kabul edemeyiz" diye konuştu.

SIAD'ın geçtiğimiz haziran ayında Bornholm adasında yapılan ve 100 bin kişinin katıldığı halk toplantısı ile Kopenhag'daki Kraliyet Kütüphanesi'nde karikatürleri sergilemek için girişimde bulunduğu ancak her iki yerden de ret cevabı aldığı öğrenildi. Grup, sergi için daha sonra başka yerler aradıysa da hiçbir yerden olumlu cevap almadığı için karikatürleri Axel Torv meydanında sergileme kararı aldı.

SIAD'ın sergilemek istediği karikatürler, daha önce de derneğin Amerika'daki kolu olan "Amerika'nın İslamlaşmasını Durdur" grubu tarafından 3 Mayıs'ta, Dallas yakınlarındaki Garland'da sergilenmiş; serginin açılışı sırasında iki kişi tarafından saldırı düzenlenmiş ve saldırganlar olay yerinde güvenlik güçleri tarafından öldürülmüştü.

AA


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir