• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Sağlık çalışanlarına, Travmada tanı ve tedavi yöntemi anlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İl Sağlık Müdürlüğü, Dicle Üniversitesi, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği, ‘Travma teşhisinde’ özel bir hastane çalışanlarına, kamu ve üniversite hastanelerinde görev yapan acil ve 112 çalışanlarına yönelik ‘Tanı ve Tedavi’ yöntemi anlattı.

Toplantıya; İl Sağlık Müdür Yardımcısı Doktor Hakan Karakaş, 112 Ambulans Servisi Başhekimi Doktor Mehmet Nesim Aydın, Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Levent Bayka, Diyarbakır’da bulunan özel bir hastanenin Başhekimi Uzman Doktor Hıdır Sarı, Başhekim Yardımcısı Uzman Doktor Servet Külahçıoğlu, Başhekim Doktor Nihat Şengal, Başhekim Yardımcısı Doktor İbrahim Halil Bingöl ve birçok acil servis çalışanları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını Diyarbakır İl Sağlık Müdür Yardımcısı Doktor Hakan Karakaş ”Bu toplantıları acil servis çalışanlarının iletişim sorununu gidermek ve acil durumlarda nasıl daha iyi hizmet verilebilir amacıyla düzenliyoruz. Toplantılarımızın beşincisinde de travma üzerine devam ettik. Değerli tıp hocalarımızın acil sağlık çalışanlarımıza verdiği bu eğitimleri oldukça önemli görüyoruz. Bu yüzden gerçekleştirdiğimiz toplantılarımızın amacına ulaştığını düşünüyoruz. Dedi.

Profesör Doktor Serdar Necmioğlu’nun moderatörlüğünü yaptığı toplantıda Dicle Üniversitesi Acil Bölümü Öğretim Üyesi Yardımcı Doçent Doktor Yılmaz Zengin, aynı özel hastanenin  Göğüs Cerrahisi Bölümü’nden Profesör Doktor  Refik Ülkü ve Genel Cerrahi Bölümü’nden Profesör Doktor İbrahim Taçyıldız’ın sunumlarıyla kafa, toraks ve karın travmalı hastalara yaklaşım; tanı ve tedavi yöntemleri anlatıldı. Toplantı moderatör ve konuşmacılar  tarafından katılımcıların soruları cevaplandırılarak son buldu. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir