• DOLAR 32.598
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2497.065
  • ...
Suriyeli Aile Çocuklarına Şifa Arıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HATAY - İç savaş nedeniyle Suriye'nin Hama kentinden Türkiye'ye gelen İzgahi ailesi, cilt hastası da olan bedensel ve zihinsel engelli iki çocuklarının sağlıklarına kavuşması için destek bekliyor.

Ülkelerinden 20 gün önce Türkiye'ye kaçan ve Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki tek odalı evde 4 çocuğuyla yaşayan anne Nazire İzgahi (40), cilt rahatsızlığı nedeniyle vücutlarında yaralar oluşan oğullarına şifa arıyor.

Anne İzgahi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zihinsel ve bedensel engelli çocukları Rafet (21) ve Muhammet'in (11) tedavisi için Suriye'de birçok kez doktora gittiklerini, ancak sonuç alamadıklarını ifade ederek, kendilerine kucak açan Türkiye'de oğullarının tedavi olabileceği umudunu taşıdıklarını kaydetti.

Yürüyemeyen çocuklarının her ihtiyacıyla tek başına ilgilendiğini, eşinin Suriye'de olduğunu belirten Nazire İzgahi, "Çocuklarım zihinsel ve bedensel engelli, yürüyemiyorlar. Aynı zamanda derileri sürekli kuruyup, dökülüyor. Çocuklarım vücutlarını kaşıdığında yara oluşuyor. Derdimize Suriye'de çare bulamadık. Umudumuz Türkiye. 20 gün önce Türkiye'ye geldik, o yüzden henüz doktora gitmedik burada. İnşallah burada oğullarım sağlığına kavuşur" diye konuştu.

İzgahi, bazı geceler rahatsızlıkları yüzünden ağlayan oğullarının sağlıklarına kavuşmaları için sürekli dua ettiğini ve yardım beklediğini de sözlerine ekledi.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir