• DOLAR 32.566
  • EURO 35.007
  • ALTIN 2432.034
  • ...
MHP`li Başkandan büyük bölücülük!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

PKK olaylarının tırmanmasının ardından Adana`da düzenlenen bir yürüyüşte konuşan MHP`li Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü`nün İslam âlimleri ve din büyüklerinden Şeyh Said, Seyit Rıza ve İskilipli Atıf Hoca`ya ağır hakaretlerde bulunduğu iddia edildi. Konuşmasında din görevlilerini AK Parti kuklası olarak gösteren Sözlü şu ifadeleri kullandı: “Size talimat verenlere bir kez daha sesleniyorum ve diyorum ki; milli mücadele döneminde de gevşek din adamlarını bu millet görmüştür.” Şeyh Said, Seyit Rıza ve İskilipli Atıf Hoca`ya işbirlikçi yakıştırmasını yapan Sözlü`nün daha sonra “Onlar gibi kancık ve kalleş ruhlu olmayın. Atatürk`ün arkasında olun” diyerek âlimlere hakaretlerde bulunduğu iddia edildi.

CUMHURİYETİN BAŞINDAKİ ERDOĞAN`A MEYDAN OKUDU
Öte yandan gelen tepkiler üzerine konuyla ilgili açıklama yapan Sözlü, “Bu iddialarda bulunanlar Cumhuriyet düşmanları olunca, benim için onlarla karşı karşıya gelmek olumlu bir sonuç.” diyerek iddiaları yalanlamaması ise dikkatlerden kaçmadı. Sözlü, “Bir de benim din âlimlerine hakaret ettiğimi öne sürüyorlar. Diyanet Sendikası Genel Başkanı beni eleştiriyor. İhanet şebekesinden âlim çıkmaz. Riyakârlık da benim kitabımda yazmaz. Sütçü İmam, Mehmet Akif gibi âlimler, Milli Mücadele`den, Atatürk`ten yanadır. Cumhuriyetten yana olmayanların suçlamalarını dikkate almam.” ifadelerini kullandıktan sonra “Ben, onların en üst makamlarında bulunanlardan korkmuyorum ki onlardan çekineyim.” İfadelerini kullanması ise manidar bulundu.

BELEDİYE BAŞKANININ SÖZLERİ BÜYÜK BİR SAYGISIZLIKTIR
MHP`li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı`nın İslam âlimleriyle ilgili küstah sözlerine tepki gösteren İTTİHAD, belediye başkanını derhal özür dilemeye davet etti. Ümmete rehberlik yapmış, İslam`a ve Müslümanlara yoğun baskı ve zulümlerin yapıldığı bir çağda İslam âlemine ümit olmuş âlimlere yapılan hakareti, büyük saygısızlık olarak niteleyen İTTİHAD, hakaret ve edep dışı sözleri büyük saygısızlık olarak gördüklerini belirtti.

ÂLİMLER KİRLİ PLANLARA DUR DEDİ
Yayımlanan yazılı açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Hilafetin kaldırılmasıyla birlikte özelde Kürdistan, genelde ise Türkiye`de İslam adına hizmet eden âlim, şeyh, cemaat ve hareketler hedef alındı. Yoğun bir baskıya maruz bırakıldı. Sözde millete önderlik yaptığını iddia eden Kemalist devlet yetkilileri halkın inanç ve değerlerini yok sayarak batıla hizmet eden yeni bir nesil inşa etmek için adeta halkımıza savaş açtı. Bu büyük zındıka cereyanın kirli planlarını fark eden, başta Şeyh Said ve İskilipli Atıf Hoca olmak üzere İslam âlimleri bu duruma dur dedi.”

HERKESİ TEPKİ GÖSTERMEYE ÇAĞIRIYORUZ
Siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının tepki vermeye davet edildiği açıklamanın devamında, “Bu uğurda hiç çekinmeden, korkmadan canlarını feda ettiler. Zalimlerin hesaplarını boşa çıkardılar. Müslüman halkımızın dünya ve ahiret saadetleri için kendi dünyalarını feda eden âlimlerimize yönelik haddi aşan bu sözleri şiddetle kınıyor, Adana Büyükşehir Belediye Başkanını derhal özür dilemeye çağırıyoruz. Başta siyasi partiler olmak üzere İslami Sivil Toplum Kuruluşları ve Cemaatleri, âlimlerine sahip çıkmaya ve gerekli tepkiyi göstermeye davet ediyoruz.” denildi.

DİNDAR TÜRKLER, KÜRTLER VE ALEVİLER HEDEF ALINMIŞTIR
Asımın Nesli Derneği de İslam âlimlerine hakaret eden MHP`li Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hüseyin Sözlü`ye tepki gösterdi. Asımın Nesli Kültür ve Sanat Derneği, Sözlü`nün “Teröre Karşı Milli Birlik Yürüyüşü”nde sarf ettiği küfür ve hakaretlere binaen yapılan açıklamada, Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü tarafından 3 ayrı dini büyüğün özellikle seçilmiş olduğuna vurgu yapıldı. Başkan Sözlü`nün birlik ve beraberlik temalı bir etkinlikte toplumun bütünlüğüne ve kardeşliğine zarar verecek açıklamalarda bulunmasının bilinçli yapıldığını belirten Asımın Nesli Derneği Başkanı Hacı Ali Doğan, “Seyyid Rıza üzerinden alevi vatandaşlarımız, İskilipli Atıf Hoca üzerinden dindar vatandaşlarımız, Şeyh Said üzerinden de hem dindar hem de Kürt kökenli vatandaşlarımız açıkça düşman ilan edildi.” ifadelerini kullandı. Sözlü`nün adı geçen âlimlerin şahs-ı manevilerinden ve milletten özür dilemesi gerektiğini belirten Doğan, “Dahası Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunu işgal eden bu zatın çirkin sözlerini ‘Kem söz sahibine aittir` atasözümüz bağlamında aynen iade ediyor ve şiddetle kınıyoruz.” denildi.

EY TARİHİ BİLMEZ ZAVALLI SİLKİN VE KENDİNE GEL
MHP`li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü`nün İskilipli Atıf Hoca, Şeyh Said ve Seyyid Rıza`yı hedef alan hakaret içerikli sözlerini kınayan Diyanet-Sen Adana Şube Başkanı Veysel Akkoç ise, Sözlü`nün adı geçen âlimlerin şahs-ı manevilerinden ve milletten özür dilemesi gerektiğini söyledi. Akkoç, “Dahası Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunu işgal eden bu zatın çirkin sözlerini ‘Kem söz sahibine aittir` atasözümüz bağlamında aynen iade ediyor ve şiddetle kınıyoruz.” dedi. Milletin özündeki manevi kuvvetin, mücadele azminin ve birlikte yaşama sevincinin yeniden yaşanması ve yaşatılması için büyük gayret gösteren din âlimlerine dil uzatan belediye başkanı Sözlü`ye ‘nasipsiz` sözüyle seslenen Akkoç, “Ey tarihi bilmez, atiyi yok sayan zavallı silkin ve kendine gel.” çağrısında bulundu. “Âlimlerimize karşı olan kininizi kusmak için fırsat kollayan acizliğiniz karşısında sadece size acıyor ve sizi doğru yazılmış tarih kitaplarını tekrar okumaya davet ediyorum.” diyerek açıklamasını sürdüren Akkoç, “İnandıkları dava uğruna hiç çekinmeden hayatlarını feda eden inanç önderlerine hakaret eden Hüseyin Sözlü`den din görevlilerimizin şahsında, tüm Müslümanlardan özür dilemesini ve açıklama yapmasını bekliyoruz.” dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir