• DOLAR 32.593
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2421.01
  • ...
Edirne`deki Sığınmacılar İkna Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

EDİRNE - Edirne'de, Avrupa'ya gitme umuduyla sınıra doğru yürüyüşe geçen sığınmacılar, kendileri için hazırlanan meydanda konaklamaya ikna edildi.

Yunanistan sınırına geçmek için 4 gün önce Edirne'ye gelen ve bekledikleri araziden otobana inerek 5 kilometre kadar yürüyen sığınmacılar, polis ve jandarma barikatıyla durduruldu.

Jandarma ve polis ekipleri, zaman zaman kendilerine direnerek taş atan ve biber gazı sıkan sığınmacılara herhangi müdahalede bulunmadı. Takviye gelen 54. Mekanize Tugay Komutanlığına bağlı piyade birlikleri, polis ve jandarmanın arkasında barikat oluşturdu.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ve Belediye Başkanı Recep Gürkan da bölgeye gelerek sığınmacıların temsilcileriyle görüştü.

Görüşme sonrası sığınmacılar, yürüyüşü durdurmaya ikna oldu.

Sığınmacılar Er Meydanı'nda konaklayacak

Gürkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, sığınmacıların ikna edilerek, konforlu bir yerde konaklamaları için güreşlerin yapıldığı Er Meydanı'na götürüldüğünü söyledi.

Bazı sığınmacıların halen Yunanistan'a yürümek istediğini ifade eden Gürkan, "Sığınmacılar, gruplar halinde Er Meydanı'na gitmeye başladı. Onlara duşu, tuvaleti olan gölgelik bir alan ayarladık. Bulaşıcı hastalıkların doğmaması veya sağlık açısından olumsuz durumun olmaması için kalanları da ikna etmeye çalışıyoruz. Umarım birbirlerini ikna ederler" dedi.

Daha sonra sığınmacıların tamamı, kabul etmeleri üzerine kendileri için hazırlanan Er Meydanı'na götürüldü.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir