• DOLAR 32.502
  • EURO 34.955
  • ALTIN 2430.471
  • ...
BM Suriyeli Mültecileri Gündeme Aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Akdeniz havzasındaki göç ve Suriyeli sığınmacılar sorunu Türkiye'nin talebi üzerine BM Genel Kurulu'nun 70. dönem gündemine alındı.

BM Genel Kurulu'nun 70. dönem oturumları 15 Eylül Salı günü başladı. Genel Kurul'un ilk haftasında Kurul yönetimi ve yaklaşık bir yıllık dönemde ele alınacak konular belirleniyor.

Bu kapsamda Türkiye, Genel Kurul gündemine "Akdeniz havzasındaki düzensiz göçmenlerin ve özellikle Suriyeli sığınmacıların trajedilerine ilişkin küresel farkındalık" başlıklı bir madde eklenmesi önerisinde bulundu.

Öneri, BM Genel Kurulu tarafından kabul edildi.

BM Genel Kurulu'nun 70. dönem oturumları kapsamında 28 Eylül'de 144 devlet ve hükümet başkanı New York'a gelerek küresel sorunlara ilişkin görüşlerini aktaracak.

Bu toplantılarda Suriye'deki iç savaş ve sığınmacı sorununun önemli yer tutması bekleniyor. 30 Eylül Çarşamba günü BM Güvenlik Konseyi'nde gerçekleşecek bakanlar toplantısında Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki istikrarsızlık ele alınacak.

Genel Sekreter Ban Ki-mun'un da konuya ilişkin BMGK'nın daimi üyeleri dışişleri bakanları ile özel bir toplantı yapması bekleniyor.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir