• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Diyarbakır Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi Arasında Çöp Krizi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Valiliği ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi arasında, belediyeye ait araçların bombalama ve tuzaklama olaylarında kullanılmasının gündeme gelmesi sonrası yaşanan sorun büyüyor.

Sadece sabah saatlerinde çöp toplanmasını için Diyarbakır Valiliği tarafından, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine yazı gönderildi.

Gönderilen yazıda, " Belediyelerimize ait çöp toplama ve temizlik araçlarının ilimizdeki terör faaliyetlerinde kullanılmasının önlenmesi, kamu düzenini ve güvenliğini ve kişilerin can ve mal emniyetini sağlamak amacıyla idarenizce yapılan çöp toplama ve temizlik faaliyetlerinin gün içerisinde sabah 06.00-10.00 saatleri arasında yapılması, çöp konteynır ve bidonlarının tamamen kaldırılması rica ederim." denildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak ise, basın mensuplarının sorusu üzerine konu hakkında yaptığı değerlendirmede, kentte günde 850 ton çöp çıktığını, 850 ton çöpün toplanması, caddelerin, aktarım istasyonlarının temizlenmesi, bunların bertaraf tesisine götürülmesi süreçlerinin Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerinin sorumluluğunda olduğunu söyleyerek, “Görüşmelerimizde sınırlamanın mümkün olmadığını, istenilen sabah saat 06:00 ile 10:00 arasında çöp toplanmasının mümkün olmadığını ifade ettik. 850 ton atığı bizim 3-4 saatte toplayıp bu işi bitirmemiz mümkün değildir.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir