• DOLAR 32.567
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2491.533
  • ...
`Bu yıl kurbanımız koyun ve keçi olsun`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da 2007 yılından bu yana faaliyetlerde bulunan Diyarbakır İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, Kurban Bayramı`nda küçükbaş hayvanların kesilmesini teşvik etmek için kampanya başlattı.

Diyarbakır İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Çetinkaya, ‘Bu yıl kurbanımız koyun ve keçi olsun` adıyla başlatılan kampanya hakkında bilgi verdi.

Büyükbaş hayvanların pahalı olması nedeniyle böyle bir kampanya başlattıklarını belirten Çetinkaya, “Büyük baş hayvanların pahalı olmasından dolayı merkez birliği ve Türkiye genelinde bir kampanya başlattık. Kampanyanın ismi ‘Bu sene kurbanımız koyun keçi olsun` kampanyasıdır. Fiyat istikrarı olması açısından vatandaşların bu seneki tercihleri koyun ve keçi olsun.” dedi.

Çetinkaya, yaklaşık 6 bin üyelerine tarımsal danışmanlık hizmetinde bulunduklarını da dile getirerek, “Islah projesi dediğimiz bazı projelerimiz var. Kendi çabalarımız ile yürüttüğümüz projelerimiz var. Bölgede ilk olan hayvan hastanesi kurduk. Aşı kampanyalarımız var. Keçi sütünü değerlendirme açısından dondurma yapma projemiz var. Hayvanları bahar zamanında başka illere, kışa doğru Diyarbakır`a taşıyoruz. Kurban arifesinde ise kurban taşımacılığını yürütüyoruz.” ifadelerini kullandı. (Hamza Adiyaman/Emrah Deniz-İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir