• DOLAR 32.378
  • EURO 34.999
  • ALTIN 2326.059
  • ...
`Din alimlerine düşmanık etmek kimseye fayda vermiz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Adana İl Başkanı Veysel Yavuz; din âlimleri Şeyh Said, İskilipli Atıf Hoca ve Seyit Rıza'yı hedef alan çirkin sözlerinden dolayı Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü`ye sert tepki gösterdi. “Kem söz sahibine aittir” diyen Yavuz, “Hüseyin Sözlü'yü bir an önce başta hakaret ettiği âlimlerin şahsı maneviyelerinden ve halkımızdan özür dilemeye çağırıyoruz.” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü`nün  ‘Teröre Karşı Milli Birlik Yürüyüşü`nde yaptığı açıklamalarda halk nezdinde itibarı olan ve ahirete irtihal etmiş din alimleri Şeyh Said İskilipli Atıf Hoca ve Seyit Rıza'ya hakaretvari sözler sarf etmesinin çok çirkin bir davranış olduğunu ifade eden Yavuz, “Düşünce ve fikirlerini İslam alimlerine hakaret ve küfür ederek açıklayan bir şahsın Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olması Adana için bir musibettir.” ifadelerini kullandı.

“Halkımız kin ve nefrete teşvik ediliyor”

Sözlü`nün açıklamalarında özellikle imamları ve din alimlerini seçmesinin manidar olduğunu vurgulayan Yavuz, “Halkımızın birbirine düşürülmek istendiğini bu zamanda Adana Büyükşehir Belediye Başkanının bu açıklamalarıyla halkı kin ve nefrete teşvik ettiği ortadadır, bu konuda savcılar gereğini yapmalıdır.” dedi.

Cumhuriyetin ilk dönemlerindeki hukuksuz idamlara dikkat çeken Yavuz, “Şu iyi bilinmeli ki, tarihte kendilerine her türlü komplo kurulup mağdur edilerek halkın nazarında itibarsızlaştırmak istenen alimlerimiz, aksine halkımız tarafından daha fazla sahiplenilmiş, itibarına hiçbir halel getirilememiştir.” diye konuştu.

HÜDA PAR İl Başkanı Yavuz, “Sözlü'nün yapmış olduğu provokasyon içerikli açıklamalarda bu komploları kuran zihniyetin devamıdır. Amaçları provokasyon çıkartmaksa halkımız bu provakasyonlara gelmemiş ve gelmeyecektir.” dedi.

“Sözlü`yü özür dilemeye davet ediyoruz”

“Sivil toplum kuruluşları ve halkımızı da gerekli tepkiyi ortaya koymaya ve bu işin takipçisi olmaya davet ediyoruz.”diye sözlerini sürdüren Yavuz, “Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yü bir an önce başta hakaret ettiği alimlerin şahsı maneviyelerinden ve halkımızdan özür dilemeye çağırıyoruz. Şu iyi bilinmeli ki; dine ve din alimlerine düşmanlık yapmaktan bugüne kadar kimse fayda görmemiştir, bundan sonra da görmeyeceği bilinmelidir.” şeklinde konuştu. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir