• DOLAR 32.377
  • EURO 35.09
  • ALTIN 2326.339
  • ...
"Oğlumu vahşice katleden caniye hak ettiği ceza verilsin"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçtiğimiz aylarda Bingöl`de vahşice katledilen engelli Ahmet Tokuş`un cinayet zanlısı Z.B.`nin ilk duruşması Bingöl Ağır Ceza Mahkemesi`nde yapıldı. Tokuş`un Avukatı,  babası ve yakınlarından çok sayıda kişi duruşmaya katıldı.

Ahmet Tokuş`un acılı babası Mehmet Tokuş, “Oğlumu vahşice katleden caninin hak ettiği cezayı almasını istiyorum.”dedi.

Duruşma sonrasında konuşan duruşma Avukatı Nur Zeynep Canlı da, tutarsız beyanlarda bulunan sanık Z.B'nin Adli Tıp Kurulu raporuna göre herhangi bir akıl hastalığının ya da psikolojik rahatsızlığının olmadığını ve ceza ehliyetinin tam olduğunu söyledi.

Maktulü tasarlayarak, canavarca hisle ve eziyet çektirerek kasten öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen sanık hakkında takdiri (iyi hal) indirimin uygulanmamasını istediklerini belirten Avukat Canlı, kamuoyundan ve sivil toplum kuruluşlarından bu hususta destek beklediklerini ifade etti.

Gözleri oyularak, vahşice katledilen Ahmet Tokuş`un kardeşi İdris, Tokuş ise, “6 aydır acımız ilk günkü gibi taze. Abimin mezarı evimizin arkasında olay yeri ise evimizin karşısında. Ailece Psikolojik dengelerimizin altüst olmasına rağmen sabır ve sükûnet içerisindeyiz,   bütün aile fertlerimizle birlikte yargısal sürecin tamamlanması beklemekteyiz. Bu acının tarifi yok vicdanlarını ve duygularını kaybetmiş olanların rehavet içerisinde görmek acımızı katlamakta, sabır ve tahammül sınırlarımızı zorlamaktadır. Adalet gecikse de tecelli edecektir, şüphemiz yok. Katilin ailesi duyum ve gözlemlerimize göre sağda solda timsah gözyaşları döküp üzüntü içerisinde olduklarını belirtiyorlar, bunlar samimiyetsiz ve tiyatral bir görüntüden ibarettir, şayet samimi ve içten üzüntülü olsalardı bugün mahkemeye katılıp katil için en ağır cezayı kendileri talep ederdi.” dedi.

Duruşmayı takip eden Tüm Engelliler Derneği başkanı İdris Canlı ise, "Bu zararsız ve engelli arkadaşımızın insanlık dışı yöntemlerle katledilmesini şiddetle kınıyoruz. Toplumda bu tip vahşice olayların bir daha yaşanmaması için herkesin elinden geleni yapmasını istiyoruz. Bu olayda ve benzeri tüm vahşet cinayetlerin sorumluların en üst düzeyde cezalandırılmasını talep ediyoruz. İnşallah Adalet en kısa zamanda tecelli edecektir.”  şeklinde konuştu. (Nihat Kanat - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir