• DOLAR 32.565
  • EURO 34.727
  • ALTIN 2409.983
  • ...
Duy israil!  AKSA İÇİN BEDEL ÖDEMEYE  HAZIR MİLYONLAR VAR
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

MEHMET ÖZCAN /  DOĞRUHABER - RÖPORTAJ

Siyonist israil, mukaddes belde Kudüs`te bulunan Mescidi Aksa`ya yine terörist saldırıda bulundu. Yahudiler için yılbaşı kabul edilen “Roş Aşana” tatili bahanesiyle, Mescid-i Aksa`da bulunan Müslümanlara saldıran terör rejimi polisi, Müslümanları camiden çıkarmak için cami içine ses ve sis bombası attı. Onlarca Müslümanın yaralandığı saldırıda onlarca kişi de esir edildi. İslâm âleminin içinde bulunduğu işgal, iç savaşlar ve kaos durumunu fırsat bilen terörist israil rejimi, yahudileştirmeye çalıştığı mukaddes belde Kudüs şehriyle birlikte Mescid-i Aksa`yı hem zaman hem de mekânsal olarak ikiye bölmek istiyor. Siyonist israil rejiminin Mescid-i Aksa`ya yönelik bu terörist saldırısı karşısında Birleşmiş Milletler, İslâm İşbirliği Teşkilatı ve bir kısım İslâm ülkelerinden cılız tepki gösterilirken, en sert tepki Türkiye`den geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözcüsü aracılığıyla yaptığı açıklamada israil`in ateşle oynadığını söyledi.

Siyonist israil rejiminin Mescid-i Aksa ile ilgili kirli planları, saldırıları ve son gelişmeleri öğrenmek üzere görüştüğümüz 1948 İslâmi Hareketi Siyasi Büro Üyesi Tevfik Muhammed, Kudüs`ten gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Aynı zamanda Hareketin Sözcülüğünü de yapan Tevfik Muhammed, israil`in Mescid-i Aksa`ya yönelik son saldırısında yaralananlar arasında bulunuyor. İslâm âleminin içinde bulunduğu sıkıntıların israil`i cüretkâr kıldığına dikkat çeken Muhammed, israil`in Mescid-i Aksa ile ilgili hayallerinin asla uygulamaya geçemeyeceğini ve bunun tüm dünya tarafından bilinmesi gerektiğinin altını çizdi. İşte 1948 İslâmi Hareketi Siyasi Büro Üyesi Tevfik Muhammed`in sorularımıza verdiği cevaplar…

PAZAR GÜNÜ BEN DE MESCİD-İ AKSA`NIN İÇİNDEYDİM, ŞU AN YARALI HALDEYİM

Siyonist Yahudiler Roj Aşana tatilini bahane ederek Mescid-i Aksa`ya saldırdı. İçeride ve dışarıda bulunan Müslümanları yaraladı ve tutukladı. Öncelikle Mescid-i Aksa`da neler yaşanıyor, gelişmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz?

Kudüs`te, Mescid-i Aksa`da çok zor günler geçiriyoruz. Ben bütün bu olaylara şahit oldum. Pazar günü ben de Mescid-i Aksa`nın içindeydim. Burada israil işgal güçleri bize karşı göz yaşartıcı bomba kullandılar, ses bombaları kullandılar. Ben yaralandım. Şu anda yaralı haldeyim. Özellikle şu anda israilliler için kutsal günler olarak kabul edilen bir süreçteyiz. Ve bunlar da bu dönemde baskılarını ve tecavüzlerini, küstahlıklarını artırmış durumdalar. Biz de onların bu kötü emellerine karşı Mescid-i Aksa`yı savunuyoruz tabi. Defalarca bizi Mescid-i Aksa`nın içinde bulunduğu alandan çıkardılar ama biz ısrarla tekrar içeri girdik. Tabi biz Mescid-i Aksa`dan bahsederken bize göre burası 144 dönüm genişliğinde bir alandır. Burada Kubbe mescidi var, Kubbetüssahra var, Batı Mescid-i Aksa var, ayrıca Mervan Camii var. Biz buralarda sürekli farklı farklı yerlerde namaz kılıyoruz. Burada etkinliklerimiz var ama onlar ısrarla buradan bizi çıkarmaya çalışıyorlar. Çünkü bu alan üzerinde hesapları var, hayalleri var. Ama biz buna izin vermeyeceğiz.

GAZETECİLERİN FOTOĞRAF MAKİNALARINI KIRDILAR, KASETLERİNİ ALDILAR

Sayın Tevfik Muhammed, israil`in bu arada Mescid-i Aksa`ya yönelik bu saldırılarının cüreti nedir?

Elbette bunun sebebi, Müslümanların ve İslâm âleminin içinde bulunduğu durumdur, bunu kullanmaya çalışıyor. Şu anda İslâm âleminin içinde bulunduğu sıkıntılar israil`e böyle bir cüret veriyor. Ama biz kesinlikle bunun boş bir hayal olduğunu söylüyoruz ve buna inanıyoruz. Çünkü biz tek başımıza da kalsak Mescid-i Aksa`yı savunmaya devam edeceğiz. Tabi İsraillilerin şu anda yapmaya çalıştıkları bir şey daha var; Mescid-i Aksa`da bulunan bütün gazetecilerin fotoğraf makinalarını kırdılar, kasetlerini aldılar. Çünkü istemiyorlar ki İslâm ümmeti bundan haberdar olsun, buraya dikkatler çekilsin, bundan çekiniyorlar. Ama biz elimizden geldiği kadar israil`in bu insanlık dışı uygulamalarını duyuracağız. Bizim açımızdan bu bir görevdir bir vecibedir. Ve biz de Mescid-i Aksa uğrunda bedel ödemekten şeref duyarız. Buradaki her Müslüman her Filistinli Mescid-i Aksa için bedel ödemekten şeref duyar.

AKSA`YI ZİYARET İSRAİL`E MEŞRUİYET KAZANDIRIYOR

Özellikle merak edilen bir husus daha var. Dünyanın dört bir tarafından Kudüs`e gelmek isteyen Müslümanlar var; gerek ziyaret ve seyahat amaçlı, gerek destek amaçlı. Siz bunu nasıl buluyorsunuz?

Ben İslâm âleminden Müslümanların Mescid-i Aksa`yı ziyaret etmelerini doğru bulmuyorum. Çünkü bu konuda Dünya İslâm Âlimleri Birliği, bir bildiri yayınladı hatırlarsanız. Bildiriyle Mescid-i Aksa`ya ziyareti şu aşamada caiz görmedi. Çünkü şu anda Mescid-i Aksa`ya gelmenin israil`in işgaline meşruiyet kazandıracağını belirtiyorlar. Bu bakımdan kesinlikle Müslümanların şu veya bu nedenle Mescid-i Aksa`ya destek amaçlı bile olsa ziyaret gerçekleştirmelerini biz doğru bulmuyoruz.

BULUNDUĞUNUZ YERDEN BİZE DESTEK VERİN 

Müslümanların yapacakları desteğin daha çok bulundukları yerlerde tepkilerini ortaya koyarak, basın yoluyla ve farklı etkinliklerle Mescid-i Aksa için tepkilerini ortaya koymalarını bekliyoruz. Biz zaten şu anda burada bedenimizle, canımızla malımızla ve her şeyimizle Mescid-i Aksa`yı savunuyoruz. İslâm âleminin dört bir yanından gelecek destek de bize güç verecektir.

İSRAİL`İN HAYALLERİ ASLA UYGULAMAYA GEÇMEYECEKTİR, BUNU HERKESİN BİLMESİ GEREKİYOR

Sayın Tevfik Muhammed, şu anda bu baskılar israil açısından bir umut olarak mı görülüyor. Yani israil hakikaten bu baskılarla Mescid-i Aksa üzerindeki emellerine ulaşabileceğini mi hayal ediyor?

Elbette israil`in bir hayali var, hayalleri bizi ilgilendirmez. Ama hayaller asla uygulamaya geçmeyecektir, bunu herkesin bilmesi gerekiyor. Mescid-i Aksa haçlılar tarafından yüzyıl işgal altında tutulmuş ve şu anda israil`in yapmaya çalıştığının daha kötüsünü yapmışlardır. Burada yine Mescid-i Aksa`nın bulunduğu alanda atlarını bağlamışlardır. Tarihler belirtiyor, belgeler var; orada Müslümanların kanı sel gibi akmış ama işgali kabul etmemişler. Müslümanlar Kudüs için Aksa için bedel ödemekten hiçbir şekilde çekinmiyor. Belki başka konularda Müslümanların tereddütleri olabilir ama söz konusu Mescid-i Aksa olunca bunun için bedel ödemeye hazır milyonlarca Müslüman var. Haçlılara karşı Müslümanlar bedenlerini ortaya koyarak haçlıların atlarının önünde durmuş ve Mescid-i Aksa`yı savunmuşlardır. Ve nitekim yüzyıllık bir işgalden sonra da olsa haçlılar Mescid-i Aksa`yı terketmek zorunda kalmış, Mescid-i Aksa`dan defedilmişlerdir ve yine Mescid-i Aksa yerinde kalmıştır. Buradan israil`in de kendine ders çıkarması gerekiyor; -ne kadar kalırsa kalsın- bilmelidir ki israil`in ömrü Mescid-i Aksa`yı geçmez. Mescid-i Aksa`nın ömrü herkesin ömründen fazladır. Kimse bunun aksini iddia etmemeli.

TÜRKİYE`NİN, HALKIYLA BİRLİKTE DURUŞU BİZE BÜYÜK BİR GÜÇ SAĞLIYOR

Sayın Tevfik Muhammed, son olarak bir mesajınız var mı?

Tabi biz Türkiye`nin onurlu duruşunu hep takdir ediyoruz. Bugün de aynı tavrını sürdürüyor. Biz bundan güç alıyoruz. Türkiye`nin, halkıyla birlikte duruşu bizi çok mutlu ediyor. Bize büyük bir motivasyon büyük bir güç sağlıyor. Ve biz yoğunlaşarak devam etmesini bekliyoruz. Sizin gibi duyarlı kardeşlerimizin orada Mescid-i Aksa için sorumlu davrandıktan ve o bilinci yaydıktan sonra Allah`ın izniyle israil`in bütün bu hayalleri ve emelleri boşa çıkacaktır.

Sayın Tevfik Muhammed, bize zaman ayırdığınız ve verdiğiniz bilgilerden ötürü teşekkür ediyoruz.

Ben teşekkür ediyorum.

Bu haberler de ilginizi çekebilir