• DOLAR 32.602
  • EURO 34.766
  • ALTIN 2496.887
  • ...
`Yasin Börü ve arkadaşlarının yerine kurban eti dağıtacağız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye genelinde "Kurban Eti Dağıtan Bir Yasin de Sen Ol"  sloganıyla başlatılan çağrıya bir destek de Batman`dan geldi. Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi olan Batman Umut-Der Gıda Bankası yaptığı açıklamada, muhtaçlara kurban eti dağıtmak için çıktıkları yolda 6-8 Ekim olaylarında PKK`liler tarafından vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının yerine kurban eti dağıtacaklarını duyurdu.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Batman Umut-Der Gıda Bankası Başkan Yardımcısı İzzet Ekinci, Yasin Börü ve arkadaşlarının Diyarbakır`da yaptığı gibi kendilerinin de Batman`da fakir ve muhtaçlara kurban eti dağıtacaklarını söyledi.

Ekinci, “Fakir ve muhtaç insanlara kurban eti dağıtan ve kendine bunu amaç edinen Umut Kervanı Yardım Platformuna bağlı üye dernekler, her sene olduğu gibi bu sene de çalışmalara başlanmış ve daha fazla fakire et dağıtmak için çaba sarf ediyorlar. Hatırlanacağı üzere 6-8 Ekim 2014 tarihinde Kobane bahanesiyle sokağa dökülen gözü dönmüş caniler, kurban eti dağıtan Müslümanları hedef aldı ve bu saldırılarda Yasin Börü ve arkadaşları vahşice şehit edildi. Şehit Yasin Börü ve arkadaşlarının şehit olduğu Diyarbakır`da kurbanlıklarını kesmek ve kurban eti dağıtmak için bizler de Umut-Der olarak Batman`da bu desteğimizi vereceğiz.” dedi.

“Kurban, toplumda kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu canlı tutar”

Açıklamanın devamında Ekinci, şu ifadelere yer verdi: “Şehit Yasin Börü ve arkadaşlarının ulaştırmak istedikleri kurban etini ‘Kurban Eti Dağıtan Bir Yasin de Sen Ol` sloganıyla bizler de tüm üye ve gönüllülerimizle her sene olduğu gibi bu sene de kurban bayramında binlerce fakir ve muhtaç aileye kurban eti dağıtacağız. Çünkü kurban, toplumda kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu canlı tutar, sosyal adaletin gerçekleşmesine katkıda bulunur. Kurban, Allah`a, yüce ve ilâhî olan her şeye, hakka, hakikate, iyiye, doğruya, güzele, yakın olma arayışıdır. Kurban, Allah'a yakın olmak için yaptığımız bütün işlerdir ve bizi Allah'a yakınlaştırmak için vardır.”(M.Fatih Akgül-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir